Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı - Son Dakika
Yerel

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı

Avrupa Birliği (AB) Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği’’ programı, dinamik bir sanayi merkezi ve Türkiye’nin Güneydoğusuna açılan bir kapı niteliğinde olan Gaziantep’te açılış toplantısıyla tanıtıldı.

21.05.2015 21:14

Avrupa Birliği (AB) Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği" programı, dinamik bir sanayi merkezi ve Türkiye'nin Güneydoğusuna açılan bir kapı niteliğinde olan Gaziantep'te açılış toplantısıyla tanıtıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen üst düzey toplantı, uluslararası ve yerel iş dünyası temsilcilerini bir araya getirdi. AB Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkan Yardımcısı Andrea Vera, İşkur Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık toplantıda açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını yapan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, işletmelerinin yüzde 9'unun kadın girişimci olduğunu belirterek, bunu çok az bulduklarını Türkiye'nin yüzde ellisinin kadın olduğuna dikkat çekti. Bartık, Gaziantep'te de bu rakamların yüzde elli olması gerektiğini söyledi.

İşkur Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin ise, "Sadece istihdam alanında iki sene önce yüzde on dört oranında katılım varken kadınlarımızda 2015 yılının nisan sonu verilerine baktığımızda bu istihdam oranı yüzde yirmi üçlere taşındı. Genel şartlara baktığımızda Gaziantep gibi bir ilde kadınlarımızın yüzde yirmi üç gibi istihdama katılması elbette yeterli değil ama yüzde on birlerden yüzde yirmi üçlere çıkartmak güzel bir tırmanış olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

EBRD Gaziantep Ofisi Direktörü Gökhan Karaçetin de, Gaziantep'te bu programın tanıtımını yaptıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Karaçetin, "Bu program bölgede faaliyet gösteren kadın işletmelerinin büyümesi, daha rekabetçi olmaları ve yerel ekonomiye olan katkılarının artması için önemli bir araç olacaktır. Donörlerimizin, katılımcı bankaların, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası gibi yerel kurumların değerli destekleri sayesinde Gaziantep'teki kadın işletmelerinin gelişmesine katkı sağlayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

AB Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkan Yardımcısı Andrea Vera, Türkiye ve Dünya'daki kadın erkek eşitsizliğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de aslında kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadınların tam olarak özgürlüğünü elde etmesi ve aynı zamanda haklarından tam olarak istifade edilmesinin sağlanması için maalesef şuan itibariyle giderilmesi gereken bir takım eksiklikler var. Buradaki temel sorunlara baktığımız zaman, ilk başta aile içi şiddet, bunun dışında kadınların maruz kaldığı diğer sorunlar işte töre cinayetleri olsun kadınların karar alma mekanizmalarında siyasette, ekonomide ve daha başka birçok alanda çok eksik bir şekilde temsil ediliyor olması gibi sorunlar. Kadın işletmelerinin finansmana ve paraya erişim konusunda ciddi bir sıkıntısı olduğunu aynı şekilde teknik ve bilgi ve uzmanlığına erişim konusunda da önemli bir eksiklik olduğunu biliyoruz. Kadın haklarının gelişmesi ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması Avrupa Birliğinin temel prensibi ve hedefidir. Gaziantep ve çevre illerdeki kadın girişimci ve kadınlar tarafından yönetilen işletmelerin bu programdan en iyi şekilde faydalanmalarını ve programın kadın işletmelerinin büyümelerine ve yüksek kalitede istihdam yaratmalarına yardımcı olacağını umuyoruz." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement