Kadın Üreticilerden 'Sessiz' Eylem - Son Dakika
Yerel

Kadın Üreticilerden 'Sessiz' Eylem

Kadın Üreticilerden \'Sessiz\' Eylem

Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’ndaki üretici kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

22.02.2015 16:42

Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı'ndaki üretici kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Tarsus'ta vahşice katledilmesinin ardından kadınların öfkesi dinmiyor. Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı'nda bulunan üretici kadınlar, Özgecan Arslan ve tacize, tecavüze, şiddete, cinayete uğrayan tüm kadınların hesabını sormak için sessiz eylem düzenledi.

Kadına yönelik şiddete tepkilerini dile getirmek için stantlarını terk eden kadınlar, pazarda bulunan boş bir alanda toplandı. Eylem yapan üretici kadınlar, kadına yönelik şiddetin artık konuşarak ifade edilmeyecek boyutlara ulaşmış olduğundan sessiz kaldıklarını dile getirdiler. Kadın üreticilerin eylemine alışveriş yapmak için pazara gelen vatandaşlar da destek verdi. Pazar yerinde anlamlı ve hüzünlü bir sessizlik oluşurken, 'sevgi şifadır, güçtür, değişimin mührüdür', 'tecavüzü değil, sevgiyi öğretelim', 'tene değil, kalbe dokunan nesiller yetiştirelim', 'sevgi dolu kalp, gerçek bilgeliktir' yazılı dövizlerle açıldı.

Eylem sonrası kadınlar, sessizce dağılarak stantlarının başına geçtiler. Üretici kadınlar, kızları yaşında olan Özgecan için duygu ve düşüncelerini kağıda yazdılar. Toplanan mesajların Özgecan'ın ailesine teslim edileceği bildirildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Üreticilerden 'Sessiz' Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement