Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" - Son Dakika
Yerel

Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi"

Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi"

Aydın Vali Yardımcısı Çatmadım: "Kadına yönelik şiddete karşı sıfırı tolerans ve kararlılıkla mücadele esastır"

17.09.2014 16:12

Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, kadına yönelik şiddete karşı sıfırı tolerans ve kararlıkla mücadelenin esas olduğunu söyledi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" kapsamında, Aydın'da birimler arasında koordinasyon ve farkındalık oluşturma çalıştayı yapıldı.

Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin, tüm toplumların en önemli sorunlarından birisi olduğunu belirtti.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için Türkiye'de etkin bir mücadele sergilendiğini ifade eden Çatmadım, "Kadına yönelik şiddete karşı sıfırı tolerans ve kararlılıkla mücadele esastır. Bu konuda duyarlılık gösterilmesi önemlidir. Bizim medeniyetimizde 'cennet, annelerimizin ayakların altındadır' sözü esastır. Şiddetten uzak bir yaşam, her kadının hakkıdır" dedi.

Aydın İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Emre Furat da Türkiye'de istatistiklere göre her 5 kadından 2'sinin fiziksel şiddete maruz kaldığını belirterek, Jandarma Genel Komutanlığı'nın uygulamaya koyduğu projeyle kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede idari kapasitenin artırılmasının ve kurumlar arası işbirliği sağlamayı amaçladığını söyledi.

Kadına yönelik şiddetin toplumsal yaşamın her aşamasında rastlanıldığına işaret eden Furat, "Şiddet kadınının maddi ve manevi bütünlüğüne büyük zarar vermektedir. Şiddet asla hayatın bir parçası değildir. Kadına yönelik şiddet toplumun tüm kesimlerinin ortak mücadelesi ile önlenebilir" dedi.

Çalıştayda açılış konuşmalarının ardından Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Gülsen Ülker tarafından kadına yönelik uygulanan şiddet biçimleri konusunda sunum yapıldı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement