Kadınlar 1.2 Kilometrelik Dev Pankartla Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Kadınlar 1.2 Kilometrelik Dev Pankartla Yürüdü

Maltepe’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan etkinlikte 25 bin kişinin el bastığı 1.2 kilometre uzunluğundaki bez pankartı taşıyarak yürüyüş yapan kadınlar, ’şiddete hayır’ dedi.

07.03.2016 14:09

Maltepe'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan etkinlikte 25 bin kişinin el bastığı 1.2 kilometre uzunluğundaki bez pankartı taşıyarak yürüyüş yapan kadınlar, 'şiddete hayır' dedi.

Maltepe Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve kadın cinayetlerine tepki göstermek için önemli bir etkinliğe imza attı. Kadınlar için 'Hayata İz Bırakıyoruz' temasıyla düzenlenen etkinlikte, 25 bin kişinin el bastığı 1.2 kilometre uzunluğundaki bez pankartı yüzlerce kadın taşıyarak yürüdü. Kadınların yürüyüşüne erkekler de destek verdi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da katıldığı yürüyüşte yüzlerce kadın taşıdıkları pankartla, şiddete 'dur' dedi. Maltepe Belediyesi binası önünden başlayan yürüş, Maltepe meydanına kadar devam etti.

"YAŞAMIN HER ANINDA KADINA SAYGI DUYULMALI"

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kadına yönelik şiddeti kınayarak, kadınların her gün saygı görmeleri gerektiğini ifade etti. Başkan Kılıç, şunları söyledi:

"Biz istiyoruz ki yılda sadece bir gün kadınlara saygı duyulduğu bir ortamı değil, yaşamın her evresinde, her anında kadına saygı duyulmalı, ona değer verilmeli. Bu nedenle biz Maltepe Belediyesi olarak çalışanlarımızla birlikte hayata iz bırakıyoruz projesi adı altında on binlerce Maltepeli kardeşimizin el izi bıraktığı bayrağımızı belediyeden buraya kadar taşıdık. Ama istiyoruz ki bu iz bırakma olayı sadece bir günle sınırlandırılmasın. Bizi doğuran bizi topluma kazandıran, bize emek veren, yaşamımızın en değerli parçası olan annemize ve kadınlarımıza yaşamımızın her döneminde saygı duymalıyız."

Etkinliğin sonunda oynanan halk oyunları gösterisi renkli görüntüler oluşturdu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadınlar 1.2 Kilometrelik Dev Pankartla Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement