Kadınların "İmece" Usulü Kış Hazırlığı Telaşı - Son Dakika
Güncel

Kadınların "İmece" Usulü Kış Hazırlığı Telaşı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Salça yapanlardan detaylar Röportajlar Ekmek yapanlardan detaylar Röportaj Kazdağları eteklerinde kış hazırlıkları. HAKAN FİRİK- Eylül ayının gelmesiyle birlikte Kazdağları eteklerineki kırsal mahallelerde kış mevsimi için tatlı bir telaş hakim. Kış aylarında tüketilmek üzere vatandaşlar, salça, yufka ekmek, dolmalık kurutmalar gibi hazırlıkları yapan mahalle sakinleri u işleri yaparken ortak hareket ediyor.

20.09.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Salça yapanlardan detaylar

Röportajlar

Ekmek yapanlardan detaylar

Röportaj Kazdağları eteklerinde kış hazırlıkları.

HAKAN FİRİK- Eylül ayının gelmesiyle birlikte Kazdağları eteklerineki kırsal mahallelerde kış mevsimi için tatlı bir telaş hakim. Kış aylarında tüketilmek üzere vatandaşlar, salça, yufka ekmek, dolmalık kurutmalar gibi hazırlıkları yapan mahalle sakinleri u işleri yaparken ortak hareket ediyor. Hemen hemen her gün ve akşamında toplanan komşular, sırayla her evin kışlığını hazırlıyor.

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde Kazdağları eteklerindeki kırsal mahallelerde kış hazırlıkları başladı.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte Kazdağları'ın Edremit Körfezi'ne bakan eteklerinde bulunan kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar, kışlık erzaklarını gece gündüz aralıksız hazırlıyor.

Ocakları kurup odun ateşinde kaynattıkları biber ve domateslerden kışlık salçalarını, tarhana ve makarnalarını yapan vatandaşlar, yine "Beze" adını verdikleri kış aylarında gözleme ve börek yaptıkları yufkaları İMECE usulüyle sokak ortasında yaktıkları odun ateşinde sac üzerinde pişiriyor.

Edremit'in Çamcı Mahallesi sakinlerinden Bağdat Bildik, AA muhabirine yaptığı açıklamada kış için nasıl hazırlık yaptıklarını anlattı.

Bildik, "Biber ve domates salçası yapıyoruz. Biber ve domatesleri önce kaynatıyoruz, daha sonra sıkıyoruz suyunu. Ardından konserve şişelerine sıcak sıcak koyuyoruz. Kış aylarında yemek için yaptığımız bu salçalara pak salça diyoruz" dedi.

Fatma Bildik'de kış aylarında yemek için yufka ekmek, gözleme, salça, dolmalık biber, salatalık, kabak kuruttularını belirterek yaptıkları hazırlıkları anlattı.

Mahalle halkı ile birlikte ortaklaşa ekmek yapan Güllü Tosun, "Bunlar kışlık hazırlıklarımız. Zeytinden geldiğimizde hazır olsun diye. Bir misafir gelir pişiririz, kahvaltıda yeriz. Burada yufka ekmek açıyoruz. Kışlık göleme yaparız, böreklik yaparız. Beze deriz biz bu yufkalara. Kışın ıslatıp içine böreklikler koyarız tavada kızartır yeriz."

Kadınların "İmece" Usulü Kış Hazırlığı Telaşı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadınların 'İmece' Usulü Kış Hazırlığı Telaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement