Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

Kadir Gecesi'ne Doğru

Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

11.07.2015 08:23

Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akkuş, mesajında, bin aydan, daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesine erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

"Kadir gecesinin, Kuran'ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gece" ifadesinde bulunan Akkuş, mesajında şunları kaydetti:

"Kuran, insanlığın ufkunda bir ışık gibi yanan ve her dönemde insanların yollarını, kalplerini ve gönüllerini aydınlatmaya devam eden bir meşaledir. O insanlığı aydınlatmaya başladığı günden beri ışığından hiç bir şey kaybetmemiş, onun taşıdığı değer ve anlamlar, getirdiği ahlak ve erdem ilkeleri hep taze ve yeni olarak kalmıştır. Diğer kutlu zamanlar gibi Kadir gecesi de, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır. Mükafatların sınırsız olarak verildiği bu gece, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalıp kötü davranışlarımızın azalması, dinimiz hakkında sağlıklı ve doğru bilgimizin artması, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkanıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement