Kadiri Tarikatının Lideri, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Kadiri Tarikatının Lideri, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kadiri Tarikatının Lideri, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Esenyurt'taki i evinde geçtiğimiz Perşembe günü hayatını kaybeden Kadiri Tarikatının 76 yaşındaki lideri Hafız Mustafa Özgür için Yeşil Camii'de tören düzenlendi.

26.10.2014 15:11  Güncelleme: 15:58

Esenyurt'taki i evinde geçtiğimiz Perşembe günü hayatını kaybeden Kadiri Tarikatının lideri 76 yaşındaki Hafız Mustafa Özgür için Esenyurt Balıkyolu Caddesi'nde bulunan Yeşil Camii'de tören düzenlendi. Lenf kanserinden öldüğü belirtilen 11 çocuk babası Mustafa Özgür'ün cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ve Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun da aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.

CADDE VE SOKAKLARDA CENAZE NAMAZI KILDILAR

Yoğun katılım nedeniyle cami çevresinde bulunan cadde ve sokaklar araç ve yaya trafiğine kapandı. Cami avlusuna sığmayan çok sayıda vatandaş öğlen ve cenaze namazını cadde ve sokaklarda kılmak zorunda kaldı.

"BABAM KENDİSİ HAKKINDA KONUŞULMASINI İSTEMEZDİ"

Hafız Mustafa Özgür'ün oğlullarından Kamil Özgür, cenaze namazı öncesinde babası hakkında kısa bir konuşma yaptı. Kamil Özgür şunları söyledi: 'Ümmete Kuran budur, sakın ayrılmayın. Sünnet budur sakın uzaklaşmayın' diyen sayısı çok az insanlardan birisiydi babam. Ben şimdi rahat konuşuyorum. Çünkü babam sağlığında bana bu rahatlığı hiç vermedi. Ben 'babam seni anlatalım', dedikçe, babam ise 'Gerek yok, Allah'ın bilmesi yeter' dedi. Hiç 'ben' demedi, hep 'siz' diyordu. Yani o kendisini sizlere katmayı tercih ediyordu" diye konuştu.

CENAZE NAMAZINI OĞLU KILDIRDI

Cenaze namazını diğer oğlu Adem Özgür kıldırdı. Namaz sonrasında cenaze arabasına konulmak istenen tabuta dokunmak isteyen vatandaşlar kargaşaya neden oldu. Hafız Mustafa Özgür'ün cenazesi, araç ile ilerlerken çok sayıda kişi tekbir getirdi. Bazı kadınlar ise cenazenin araçla götürüldüğü esnada gözyaşlarına hakim olamadı. Binlerce kişinin katıldığı törenin ardından Hafız Mustafa Özgür toprağa verilmek üzere Göztepe Merdivenköy Mezarlığı'nda götürüldü. Mustafa Özgür için mezarlıkta da cenaze namazı kılındı, helallik alındı. Mustafa Özgür daha sonra defnedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadiri Tarikatının Lideri, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement