Kafkas- Türk Eli Gecesi Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Kafkas- Türk Eli Gecesi Büyük İlgi Gördü

Kafkas- Türk Eli Gecesi Büyük İlgi Gördü

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından yurtdışından Üniversiteye gelen öğrencilerin tanışıp kaynaşmalarını sağlamak üzere “Kafkas-Türk Eli Gecesi” adlı konser düzenlendi.

27.10.2014 16:50

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından yurtdışından Üniversiteye gelen öğrencilerin tanışıp kaynaşmalarını sağlamak üzere "Kafkas-Türk Eli Gecesi" adlı konser düzenlendi.

GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konserin öncesinde katılımcılara 'Özbek Pilavı' ikram edildi.

Konserin açılışında konuşan GAÜN Arş. Gör. Sertan Ali Bekiroğlu, "Bu akşam hepimizi heyecanlandıran bir birleşmenin, kavuşmanın içerisinde yer almaktan çok mutluyum. Türk Dünyasının çeşitli yerlerinden gelen çok değerli arkadaşlarımız, öğrencilerimiz var. 20 yıl öncesine kadar hayal olan bir olayı gerçekleştirmenin mutluluğu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Türk Dünyasına yol haritasını çizmiş olan İsmail Gaspıralı 'dilde, fikirde, işte birlik sözleriyle' Türk Dünyası Ülküsünü bizlere miras bıraktı. Bu ülkünün gerçekleşmesi adına pek çok şeyin yapıldığını buradaki bu buluşma da gösteriyor" dedi.

GAÜN Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğrencilerinin sunduğu halk oyunları gösterisiyle başlayan konser, birbirinden değerli sanatçıların seslendirdiği tasavvuf müziği, Özbek, Türkmen ve Türk Halk Müziği eserleri dinleyenlerin beğenisini topladı. GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu'nun da katıldığı konserde, tasavvuf müziğinin değerli seslerinden İsmail Talay tarafından söylenen 'Kerbela- İmam Hüseyini Vurdular' ilahisi eşliğinde sahneye çıkan semazenleri katılımcılar ilgiyle izledi.

Konser arasında duygu ve düşüncelerini aktaran Sanatçı İsmail Talay, " Türkistan'ı ve Türk Dünyasını bir çatı altında yaşayan soydaşlarımızın yaşadığı tüm Türk yurtlarını bilmeden, sevmeden soydaşlarımızın tek millet olduğunu anlamamız mümkün değil. Dilimizin, tarihimizin, destanlarımızın, sanatımızın, inançlarımızın geleneklerimizin ve oyunlarımızın kaynaklarını sadece Anadolu'da aramak, çıkılan bu yolu anlamamak demektir. Globalleşen dünyada, Türk Dünyasının birliği yolunda bu davaya gönül verenlerin faaliyetlerini, his ve düşünce dünyasından arındırıp, akıl alanına kaydırmanın zamanı gelmiştir" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kafkas- Türk Eli Gecesi Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement