Kağıthane Belediyesi Ramazan Söyleşileri ile İlçe Sakinlerini Bilinçlendiriyor - Son Dakika
Yerel

Kağıthane Belediyesi Ramazan Söyleşileri ile İlçe Sakinlerini Bilinçlendiriyor

Kağıthane Belediyesi Ramazan Söyleşileri ile İlçe Sakinlerini Bilinçlendiriyor

Kağıthane Belediyesi’nin Ramazan ayı söyleşilerine konuk olan Mine İzgi, “Eşimle Çok İyi Geçiniyorum: Ramazan’da Aile Olmak” konulu söyleşide ailenin önemini anlattı.

03.07.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıthane Belediyesi'nin Ramazan ayı söyleşilerine konuk olan Mine İzgi, "Eşimle Çok İyi Geçiniyorum: Ramazan'da Aile Olmak" konulu söyleşide ailenin önemini anlattı.

Kağıthane Belediyesi'nin Ramazan ayı nedeniyle düzenlediği etkinlikler devam ediyor. Kağıthane Belediyesi bu kapsamda Hasbahçe Etkinlik Alanı'nda bir söyleşi düzenledi. Mine İzgi'nin konuk olduğu söyleşide "Eşimle Çok İyi Geçiniyorum: Ramazan'da Aile Olmak" konusu işlendi. Söyleşiye Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer'in eşi Meryem Varıcıer, AK Parti Kağıthane İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse, Kağıthane Belediyesi Başkan Yardımcıları Kemal Çavuş, Mevlüt Öztekin ve Şaban Demirel, Kağıthane Belediyesi Meclis Başkanı Meryem Tekbıyık, Kağıthane Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nuran Sevinç ve Kağıthaneliler katıldı.

Ailenin toplumları oluşturan en küçük yapı taşı olduğunu söyleyen Mine İzgi, "Toplumun en küçük kurumu ama en önemli kurumu ailedir. Ailede yetişen çocuklar büyüyerek toplumu temsil ediyor. Aile çok önemli bir konudur. Aile konusunda Kağıthane Belediyesi'nin önemli çalışmaları var. Kağıthane Belediyesi'ni ve bu konuda çalışmalar yapan yerel yönetimleri tebrik ediyorum" diyerek belediye bünyesinde ailelere yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Fatma Kılıç'dan bilgi aldığını ifade etti.

" YOL ARKADAŞIMIZI BİLMİYORSAK DEVREYE PANİK ATAK GİRER"

Söyleşisini aile ile ilgili hikayelerle zenginleştiren İzgi, evlilik aşamasındaki en önemli noktaların kendini tanımak ve evlilik kararı alınan insanı tanımak olduğunu söyledi. Evlilik kararı alırken değerlendirilmesi gereken aşamalar olduğunu kaydeden İzgi," Kendini ve karşındakini tanıma aşamasından sonra önemli olan yolu yani evliliği tanımaktır. Biz evlenirken yolu ve yol arkadaşımızı bilmiyorsak devreye panik atak girecektir" dedi.

İnsanların evlilik kararları alırken çevrelerinin etkisi altında kaldığını söyleyen İzgi, "Bizler evlenirken dolduruşa geliyoruz. Kendi kararlarımızı alamıyoruz. Çünkü kendimizi ve yol arkadaşımızı tanımıyoruz. Başkalarının senin için uygun, iyi ya da kötü değerlendirmelerinin etkisinde kalıyoruz. Kendi kıstaslarımız, değerlendirmelerimiz olmadan bir yola çıkıyoruz. Gönlümüzün gerçekte neyi, kimi sevdiğini bile bilemiyoruz. Ama bu noktada da Kuran-ı Kerim yine bizim yardımımıza yetişiyor. Kehf suresi 10. Ayet 'de gönlün sesini açıyor. Bu ayeti inanarak okuyanların gönül gözü açılır. Gönlümüz doğru ve güzel olanı sevsin. Gönlümüz bizi doğru ve güzel olana götürecek her şeyi sevsin. Bu noktada gönlünün sesini duyabilenlerden olalım" şeklinde konuştu.

Davetlilere eşlerinden en çok şikayetçi oldukları konuları soran İzgi, Kağıthanelilerin eşlerinden şikayetçi olmadıklarını duyunca sorusunu Fatma Kılıç'a yöneltti. Fatma Kılıç'ın "Kağıthane'de mutluyuz" sözü davetlilerden alkış aldı.

"MUTLU BİR KAĞITHANE TABLOSUYLA KARŞI KARŞIYAYIM"

Kağıthanelilerin aileleri ile ilgili sorun yaşamadıklarını ifade etmeleri üzerine davetlilerden bir ricada bulunan İzgi, "Burada çok mutlu bir Kağıthane tablosu ile karşı karşıyayım. Sizden çok rica ediyorum. Bu saatten sonra birbirinizi değiştirmek için çabalamayın. Değiştirecekseniz kendinizi değiştirin. Ben değişirsem dünya değişir. Ben pozitif bakarsam çevremdeki herkes pozitif bakar anlayışı ile yaklaşın" diye konuştu.

İzgi'ye aile konulu söyleşisi için teşekkür eden Başkan Kılıç, "Bu güzel etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayan değerli komşularımıza teşekkür ediyoruz. Ayaklarınıza sağlık" diyerek, Kağıthanelilere iyi sahurlar diledi.

Başkan Kılıç ve eşi Fatma Kılıç ile Meryem Varıcıer'in İzgi'ye lale figürlü plaket takdim etmelerinin ardından program sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kağıthane Belediyesi Ramazan Söyleşileri ile İlçe Sakinlerini Bilinçlendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement