Kağıthane'de Oy Hırsızlığı İddiası Mahkemelik Oldu - Son Dakika
Güncel

Kağıthane'de Oy Hırsızlığı İddiası Mahkemelik Oldu

Kağıthane\'de Oy Hırsızlığı İddiası Mahkemelik Oldu

Savcılık, İstanbul Kâğıthane'de AK Parti lehine 'sahtecilik' yapıldığı iddiasıyla sandık görevlisi hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

02.09.2014 11:33  Güncelleme: 11:34

30 Mart seçimlerinde İstanbul Kâğıthane’deki şüpheli 35 sandıktan sadece birinde, CHP’nin 80 oyu eksik yazılırken, AKP’ye 80 oy fazla yazıldı. Savcılık, “Oy sonuçlarını değiştirmek” suçlamasından sandık görevlisine 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

OY SAYILARI YANLIŞ YAZILDI

Taraf gazetesinden Aysun Yazıcı'nın haberine göre savcılık, Kâğıthane’deki 1396 nolu sandıktaki oyların sayımında “sahtecilik” yapıldığı iddiasıyla sandık görevlisi S.Y. hakkında dava açtı. İddianameye göre, Kâğıthane’deki şüpheli 35 sandıktan sadece bir tanesi olan 1369 nolu sandıkta, CHP’nin oyları 192 iken kayıtlara 112, AKP’nin oylarının ise 69 iken kayıtlara 149 olarak geçti.

CHP'NİN ŞİKAYETİ İŞE YARADI

İstanbul Kâğıthane’deki seçimlerin yeniden yapılmasına kadar gidebilecek olan davaya giden süreç şöyle gelişti: 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından, CHP’nin Kâğıthane’deki sandıkların yeniden sayılmasına yönündeki itirazı üzerine Kâğıthane İlçe Seçim Kurulu’na şikayette bulundu. Dilekçeyi dikkate alan kurul, 36 ayrı sandıkta tahrifat tespit etti. Kurul oyların yazılmasıyla ilgili çok sayıda usulsüzlük tespit etti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kağıthane'de Oy Hırsızlığı İddiası Mahkemelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • SİVASLI: VAY ŞEREFSİZLER BENDE DİYORUM FAZLI KILIÇ IN KASETİ ÇIKTI NASIL OY KAYBETMEDİ HALA. MEGERSE SAHTEKARLIK VARMIŞ. ADAMIN KADINLA VIDEOSU ÇIKTI YOU TUBE DA AMA ADAM ESKI OYUYLA YINE GELDI YA MILLET IYICE EDBSZLESTI YADA HARBI HAKSZLIK VAR 31 0 Yanıtla
  • üç hilal: hırsızlığı tescillenen parti akp 14 1 Yanıtla

Advertisement