Kahraman Türk Kadın Pilotları Unutulmadı. - Son Dakika
Güncel

Kahraman Türk Kadın Pilotları Unutulmadı.

Kahraman Türk Kadın Pilotları Unutulmadı.

İlk Türk kadın pilotları Belkış Şevket ve Sabiha Gökçen'den bu yana Türk Kadınının uçakla uçuşunun 100'ncü yıl dönümü dolayısıyla "Ulusal Havacılık Gelişim Sürecinde Türk Kadını" Konferansı 2 Aralık Pazartesi İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi...

29.11.2013 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk Türk kadın pilotları Belkış Şevket ve Sabiha Gökçen'den bu yana Türk Kadınının uçakla uçuşunun 100'ncü yıl dönümü dolayısıyla "Ulusal Havacılık Gelişim Sürecinde Türk Kadını" Konferansı 2 Aralık Pazartesi İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi TAV Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

İTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre etkinlik, İTÜ Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi ile İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek.

Konferansta Uçak Mühendisi Can Erel'in konuşmasının ardından Zorlu O-M Genel Müdür Yardımcısı Gülten Yılmaz, HÜRKUŞ Ürün Müdürü Aylin Ararat ve TEI, NDT ve Özel Proses Kalite Müdürü Mühendisi Buket Topel tecrübelerini paylaşacak. Ayrıca SunExpress' ten katılacak 8 kaptan pilot da deneyimlerini aktaracak. Konferansta; Kadın Haklarını Müdâfaa-i Hukûk-u Nisvân Cemiyeti (Kadınların Haklarını Savunma Derneği) üyesi ve "Kadınlar Dünyası" adlı derginin editörü de olan öğretmen Belkıs Şevket'in uçuşunun 100'ncü yıldönümü nedeniyle ulusal havacılığın gelişimi değerlendirilerek bu gelişim sürecinde ilkleri oluşturan, "uçakla uçan, pilot, paraşütçü, akrobasi pilotu, paraşüt şehidi, planör pilotu, askeri uçak pilotu, jet savaş uçağı pilotu, hava kamarotu ve hostesi, hava aracı teknisyeni, hava trafik kontrolorü, uçuş sevk memuru, uçak motor sistem, elektronik mühendisi, ticari havayolu pilotu, F-16 pilotu, özgün tasarı/üretim uçak başmühendisi, Jet Savaş Uçağı Şehit Pilotu, kaptan pilot Türk kadınları" anılacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kahraman Türk Kadın Pilotları Unutulmadı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement