Kahramanmaraş'ın Yemekleri Kitaplaştırılıyor - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş'ın Yemekleri Kitaplaştırılıyor

Kahramanmaraş\'ın Yemekleri Kitaplaştırılıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Kahramanmaraş'ın yemek kültürünü kitaplaştırmak için çalıştıklarını söyledi.

01.12.2016 16:19

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Kahramanmaraş'ın yemek kültürünü kitaplaştırmak için çalıştıklarını söyledi.

Kabakcı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kurslarına (KAMEK) katılarak, aşçı çıraklığı sertifikası almaya hak kazananların sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın yemek kültürünü kitaplaştırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Kahramanamaraş'ın geniş yemek kültürü olan bir şehir olduğunu belirten Kabakçı, "Bundan dolayı Büyükşehir Belediyesi olarak Aşçı Çıraklığı kursunun dördüncüsünü gerçekleştirdik. Şu ana kadar 95 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandılar. Bunun haricinde aşçı yardımcılığı kurslarımız da devam ediyor. Kurslarımız 4 ay gibi bir süre zarfında tamamlanıyor. Aşçı yardımcılığı kursumuza da 40'ı aşkın kursiyerimiz katıldı." diye konuştu.

Kent gastronomisinin anlatılması bakımından hazırlanmaya çalışılan yemek kitabın önemine dikkat çeken Kabakcı, "İnşallah Büyükşehir Belediyemiz Kahramanmaraş'ın yemek kültürünü, tatlılarını, çorbalarını ve tüm yiyeceklerinin nasıl yapıldığını, Kahramanmaraş'a has olan yiyeceklerini kitaplaştıracak ve Türk Kültürüne hediye edecek." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'ın Yemekleri Kitaplaştırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement