Kahramanmaraş'ta 3 Yıl Önce Dikilen Kivinin Hasadı Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Kahramanmaraş'ta 3 Yıl Önce Dikilen Kivinin Hasadı Yapıldı

Kahramanmaraş'ta ilk kez 2013 yılında dikimi yapılan kivinin 3 yıl aradan sonra hasadı yapıldı.

20.10.2016 11:40

Kahramanmaraş'ta ilk kez 2013 yılında dikimi yapılan kivinin 3 yıl aradan sonra hasadı yapıldı.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Andırın İlçesindeki Suluyayla, Efirağızlı ve Fatih mahallelerinde oluşturulan demonstrasyon bahçelerinde dikimi yapılan 4 dönüm alandaki kivilerin hasadını, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de inceledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Bozkurt, Suluyayla Mahallesindeki kivi bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş genelinde bir araştırma yaptıklarını, kivinin gelecek vadeden bir meyve olması sebebiyle deneme ekimleri yaptıklarını söyledi.

Kivi için Kahramanmaraş'ın güney kesimlerinin uygun olduğunu belirten Bozkurt, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş'ın güney batısındaki alanlarda olabileceğini düşündük. Geldik burada bir etüt yaptık. Burada meyvecilikten başka tarımın daha katma değer bir faaliyet olduğu gözükmüyor. Burada nemin yüksek olması kiviye davetiye çıkartıyor. Bunun yanında nemin yüksek olması meyveciliğin diğer alanlarında da sorunlar meydana getiriyor. Hastalıklardan en az etkilenerek kivi üretimi yapılacak ve çiftçiye birim alandan daha fazla ürün elde ettirebilecek bir olayı gerçekleştirmeye çalıştık."

Çiftçi Adem Demirel ise 2013 yılında deneme amaçlı kivi fidanları diktiklerini söyledi.

Fidanların her geçen sene daha iyi olduğunu dile getiren Demirel "3 yıl önce diktiğimiz kivinin bugün hasadına başladık. Hasadımız inşallah bundan sonra iyi olacak. Devamı da gelecek. Daha iyisini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kahramanmaraş'ta 3 Yıl Önce Dikilen Kivinin Hasadı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement