Kahta Dernekler Federsyonu'ndan Suç Duyurusu - Son Dakika
Yerel

Kahta Dernekler Federsyonu'ndan Suç Duyurusu

Kahta Dernekler Federsyonu\'ndan Suç Duyurusu

İstanbul’da faaliyet gösteren Kâhta Dernekler Federasyonu, ulusal bir gazetenin ‘Adıyaman Eylemcileri’ başlıklı manşeti ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundular.

14.08.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da faaliyet gösteren Kahta Dernekler Federasyonu, ulusal bir gazetenin 'Adıyaman Eylemcileri' başlıklı manşeti ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundular.

Kahta Dernekler Federasyonu Milliyet Gazetesinde 'Adıyaman Eylemcileri' başlıklı manşeti nedeniyle, TCK 216. maddesinde 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu oluşturduğu gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kahta Dernekler Federasyonu adına Başkan Av. Ali Yücel yaptığı açıklamada, "Tarih boyunca bütün farklılık ve etnik köken zenginliğe rağmen ülkemizin örnek bir huzur kenti olmuş Adıyamanımızın son günlerde yaşanan olaylar neticesinde, terör ve teröristlerle anılması biz Adıyamanlıları derinden yaralamış ve üzmüştür.

20 Temmuz Suruç katliamı sonrası basının bir kısmın da huzur kenti Adıyaman ilimiz hedef gösterilerek, Adıyaman insanlarının terörist olarak gösterilmelerini sağlayacak şekilde haber ve manşetler yapılmaktadır. Tarih boyunca bütün farklılık ve etnik köken zenginliğe rağmen ülkemizin örnek bir huzur kenti olmuş Adıyamanımızın son günlerde yaşanan olaylar neticesinde, terör ve teröristlerle anılması biz Adıyamanlıları derinden yaralamış ve üzmüştür. Bu bireysel eylemler bir ilin ve o ilde yaşayan insanların tümüne mal edilemez.

Huzur kenti Adıyaman'ımızın terör ve terörist faaliyetleriyle anılmasını asla kabul etmiyoruz. Her türlü terör eylemlerini kınıyor ve lanetliyoruz.

Nitekim Adıyaman'ımızı ve Adıyamanlıları tahrik eden ve aşağılayan en son manşet Milliyet Gazetesinin 10.08.2015 tarihli sayısıyla karşımıza çıkmıştır. Bu manşet açıkça TCK 216 maddesinde suç olarak gösterilen 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu oluşturmaktadır. Adıyaman'ın mevsimlik işçileri senenin 8 ayını başka illerde çalışarak geçinmektedirler. Nitekim bu ve benzeri haber ve manşetler nedeniyle Giresun iline fındık toplamaya giden Adıyamanlı mevsimlik işçilerimize bir gurubun 11.08.2015 tarihinde (yani bu manşetten bir gün sonra ) saldırmasıyla sonuçlanmıştır. Adıyaman STK' ları olarak buna benzer olayların yaşanmasından endişe duymaktayız.

Bu nedenle Milliyet Gazetesi'nin 10.08.2015 tarihli manşetinden dolayı, kınıyoruz. Ayrıca bu manşet suç teşkil ettiğinden ilgililer hakkında suç İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta Dernekler Federsyonu'ndan Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement