Kamu Avukatlarına Büro Memur-Sen'den Destek - Son Dakika
Güncel

Kamu Avukatlarına Büro Memur-Sen'den Destek

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, söz konusu avukatların statülerinde düzenleme yapılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için her türlü desteği vereceklerini belirtti.

11.11.2014 14:54

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan'la görüşen Kamu Avukatları Girişim Platformu Başkanı Avukat Şerife Elibol, kamuda görev yapan avukatların çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve statülerinde düzenleme yapılması için Büro Memur-Sen Başkanı Ünalan'dan destek istedi. Ünalan'ın makamında gerçekleşen görüşmede, Elibol kamu avukatlarının sıkıntı ve taleplerini şöyle dile getirdi:

- 2011 de çıkarılan 659 Kanun Hükmünde Kararname ile her kurum kendi avukatını alacak denildi. Fakat alınan avukatı oturtacak yer, bağlayacak amir bulamadılar. Avukatların yasadan aldıkları temsil yetkisini yönetmelik ve genelgelerle kısıtladılar, avukata dava takip yetkisini dahi veremediler.

- Hazine avukatlarının temsil ettikleri kurum sayısı 59'dan 205'e çıkarılmış, angaryaya dönüşen iş yükü altında binlerce dosyayı kıt imkânlarla takip etmek zorunda bırakmışlardır.

- Özü 'temsil' olan kamu avukatlarına temsil ve makam tazminatının verilmesini, maaş artışının meslek itibar ve saygınlığına uygun şekilde yapılmalıdır.

- Kamu avukatları 659 Kanun Hükmünde Kararname ile avukatlık meslek güvencesinden mahrum, temsil görevi verilen memurlara dönüştürülmüştür. Birçok unvanlı meslek sınıfının ek göstergeleri 3600 ve daha üzerine yükseltildiği halde, kamuda çalışan avukatların ve hukukçuların ek göstergeleri hala 3000'dir. Diğer emsal meslek gruplarına tanınan mali haklar, kamu avukat ve hukukçularına tanınmamıştır. Kamu avukat ve hukukçularına da 3600 ek gösterge, en az 200 özel hizmet tazminatı ve özü temsil olan meslekleri sebebiyle 2000 makam tazminatı verilmesi artık bir zorunluluktur.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin sonunda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, kamuda çalışan avukatların statülerinde düzenleme yapılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yetkili sendika olarak, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kamu Avukatlarına Büro Memur-Sen'den Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement