Kamyonetin Çarptığı Tarihi Mezarlığın Duvarı Zarar Gördü - Son Dakika
Yerel

Kamyonetin Çarptığı Tarihi Mezarlığın Duvarı Zarar Gördü

Edirne'de kamyonetin çarptığı tarihi mezarlığın koruma duvarı zarar gördü.

19.02.2013 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de kamyonetin çarptığı tarihi mezarlığın koruma duvarı zarar gördü.

Trakya Birlik Kavşağı istikametinden kent merkezine gelen sürücüsünün kimliği ve plakası belirlenemeyen kamyonet, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu, Çamlık Mezarlığı'nın koruma duvarına çarptı.

Kazada, Dahiliye Nazırı Pertev Paşa, Mimar Sinan'ın torunu Fatma Hanım, Yeniçeriağası Yeğen Mahmut Paşa, Edirne Araştırmacısı Dr. Rifat Osman Tosyavizade'nin kabirlerinin de bulunduğu mezarlığın duvarının 3 metrelik bölümünde hasar oluştu.

Edirne Müze Müdürlüğü yetkilileri olay yerinde inceleme yaparak, zarar gören alanı fotoğrafladı.

Müze Müdürlüğü yetkililerinin raporu sonrası, mülkiyeti Edirne Belediyesi'ne ait mezarlığın Koruma Kurulu'nun önerisi doğrultusunda restore edileceği belirtildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkilileri kazanın ardından olay yerinden ayrılan kamyonet sürücüsünün yakalanması için çalışma başlattı.

-"Sanat tarihçileri inceleme yapacak"-

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, olay yerine gelerek inceleme yaptı. Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafik kazası sonucu tarihi mezarlığın bir kısmının zarar gördüğünü söyledi.

Olay yerinde inceleme yapılacağını anlatan Tanrıkulu, "Malumunuz burada Edirne Araştırmacısı Rıfat Osman ve Mimar Sinan'ın torunlarından birinin de mezarı var. Tarihi mezarlıkta, sanat tarihçileri inceleme yapacak. Tarihçiler burada fotoğraf çekecek ve konu değerlendirilecek. Edirne, tarihi eserleriyle adeta bir açık hava müzesi. Bu değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Salih Baran

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kamyonetin Çarptığı Tarihi Mezarlığın Duvarı Zarar Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement