Kan bağışçıları hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması dışında tutuldu - Son Dakika
Güncel

Kan bağışçıları hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması dışında tutuldu

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, kan bağışında bulunmak isteyenler, koronavirüs salgını nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

04.12.2020 10:02  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hafta sonu kan bağışında bulunmak isteyenlerin, Türk Kızılay'ın "www.kanver.org" sitesinden alacakları randevu sonrasında telefonlarına gelen mesaj ile kısıtlamaya dahil olmadan kan bağışı merkezlerine başvurabilecekleri ifade edildi.

Kan bağış merkezlerinin son derece hijyenik ortamlar olduğu ve maske ile sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyulduğu vurgulandı.

Kan bağışçıları hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması dışında tutuldu

DÜŞÜŞ EĞİLİMİNE GİRDİ

Açıklamada, Türk Kızılay'ın ulusal kan stoklarının, salgının yeniden yükselişe geçmesi ve kış koşullarının hissedilmeye başlaması ile düşüş eğilimine girdiğine dikkat çekilerek, bu çerçevede hastanelerde acil kan ve yoğun bakımlarda immün plazma bağışı bekleyen hastaların sıkıntı yaşamaması için bağışçıların, hafta sonları için alınan sokağa çıkma kısıtlamasına dahil olmadığı ifade edildi.

Kan bağışçıları hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması dışında tutuldu

KISITLAMADA KİMLER MUAF TUTULACAK?

Gazete, dergi, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları, bu yerlerde çalışanlar ile gazete dağıtıcıları.

Otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi 'özel gereksinimi' olanlar ile bunların veli-vasi veya refakatçileri.

Mahkeme kararı çerçevesinde çocukları ile şahsi münasebet tesis edecekler (mahkeme kararını ibraz etmeleri şartıyla).

Seyircisiz oynanabilecek profesyonel spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve bu müsabakalardaki diğer görevliler.

İnşaat alanında bulunan şantiyede konaklayarak yapımı devam eden büyük inşaatlarda çalışanlar.

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olan kişiler, doktor raporu ile sevk olan ve-veya daha önceden alınmış doktor randevusu-kontrolü olanlar.

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar (en fazla 4 kişi).

Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelen ve ikamet ettiği yerleşim yerlerine dönmek isteyenler (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler).

İbadethanelerdeki din görevlileri, cemevlerinde görevli olanlar.

Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri ile bu yerlerin görevlileri, gönüllü çalışanları.

Hayvan Besleme Grubu üyeleri ile sokak hayvanlarını besleyecek olanlar, ikametinin önü ile sınırlı olmak kaydıyla evcil hayvanlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak üzere dışarı çıkanlar.

Kan bağışçıları hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması dışında tutuldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kan bağışçıları hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması dışında tutuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ANAKONDA CAHİT : Kesin bağış başvuru patlaması olur bahane çok kan vermek başka şey vermek gibi ,bütün kansızların kan vereceği tutar ,yavaş hemen zıplamayın gerçek bağışçılar dahil değil bu söylediklerimize onları tenzih ediyorum herkes üstüne alınmasın :) kimlerden bahsettiğimi anlayan anladı ülkede gtveren çok olduğu için.!!! 0 0 Yanıtla

Advertisement