Kandilli'deki Kömür İşletmesinin Kapatılacağı İddiası - Son Dakika
Güncel

Kandilli'deki Kömür İşletmesinin Kapatılacağı İddiası

Kandilli\'deki Kömür İşletmesinin Kapatılacağı İddiası

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Hema Endüstri AŞ'nin işlettiği kömür sahasında çalışan maden işçileri, iş yerlerinin kapatılacağı iddiasıyla TTK Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptı GMİS Genel Başkanı Alabaş: "Kömür işletmesinde çalışan bir arkadaşımızın bile mağdur olmadan sorununun çözülmesi için.

16.07.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ereğli ilçesinde Hema Endüstri AŞ'nin işlettiği kömür sahasında üretimin sonlandırılacağını iddia eden maden işçileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) önünde oturma eylemi yaptı.

Otobüslerle Zonguldak-Ereğli karayolu kıyısındaki Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi önüne gelen işçiler, taşıdıkları döviz ve sloganlarla yarım saat boyunca seslerini duyurmaya çalıştı.

Daha sonra eski kömür yıkama sahasına gelen yaklaşık 500 işçi, slogan atarak TTK Genel Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Maden işçileri, Hema Endüstri AŞ'nin Kandili Kömür İşletmesinin kapatılacağı iddiası üzerine baretlerini fırlatarak durumu protesto etti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, grup adına yaptığı konuşmada, işlerini kaybetme endişesi taşıdıklarını belirterek, 20 madenciye iş akitlerinin feshiyle ilgili tebligat yapıldığını söyledi.

İşletmede çalışan 850 maden işçisinin işten çıkartmayla ilgili sıranın kime geleceği endişesi taşıdığını ifade eden Alabaş, şöyle konuştu:

"Bu belirsizlik hepimizin can güvenliğini tehdit etmektedir. Belirsizliğin ortadan kalkması ve çalışanların moral ile motivasyon içinde eskiden olduğu gibi üretmesi için sendika ve kömür işletmesi çalışanları olarak soruna çözüm sunmak için toplandık. Sorunun çözülmesi için sendika olarak girişim başlattık. Hema yetkilileriyle görüştük. Kömür işletmesinde çalışan bir arkadaşımızın bile mağdur olmadan sorununun çözülmesi için çalışıyoruz. TTK ve şirket yetkilileriyle bir araya gelerek, mağduriyetimizin giderilmesi için girişimlerimize devam ediyoruz. Maden işçisinin kırıp dökmeden, işine ve aşına sahip çıktığını Hema işçileri gösterdi."

Maden işçilerinin 166 yıldır üretim kültürüne sahip olduğunu vurgulayan Alabaş, "Moralimizin ve rahatımızın bozulması, herkesin rahatının bozulacağı anlamına gelir. Geçmişte bunun örnekleri var. Bunu da geçmişte herkes bilir. Rahatımızı ve moralimizi bozmayın. Moralimiz bozulursa Zonguldak ve Ankara'da herkesin rahatı bozulur. Bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu.

İşçiler, TTK yetkililerinin konuyla ilgili açıklama yapması amacıyla oturma eylemi başlattı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kandilli'deki Kömür İşletmesinin Kapatılacağı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement