Kapadokya'nın İncisi Ihlara Vadisine Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Kapadokya'nın İncisi Ihlara Vadisine Yoğun İlgi

Kapadokya\'nın İncisi Ihlara Vadisine Yoğun İlgi

Kapadokya'nın dünyaca ünlü vadisi Ihlara'nın bu yılın ilk 8 ayındaki yerli ve yabancı turist sayısı, şimdiden geçen yılın rakamlarına ulaştı.

05.09.2014 11:13  Güncelleme: 11:17

ÖZKAN BEYER - Kapadokya'nın dünyaca ünlü vadisi Ihlara'nın bu yılın ilk 8 ayındaki yerli ve yabancı turist sayısı, şimdiden geçen yılın rakamlarına ulaştı.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya sınırları içerisinde yer alan Ihlara Vadisi'nin yerli ve yabancı turistlerce en fazla ziyaret edilen alanlardan biri olduğunu söyledi.

Aksaray merkez ile Güzelyurt ilçesi sınırları içerisinde yer alan Ihlara Vadisi'nin, Ilısu köyünden başlayıp, Selime beldesine kadar uzanan 18 kilometrelik alanda devam ettiğini belirten Doğan, "Ihlara'ya gelen turistler, derinliği yer yer 100-150 metreye kadar ulaşan vadide, Melendiz Çayı'nın şırıltısı altında gezebiliyorlar. Her geçen gün Ihlara'ya ilgi artarak devam ediyor" şeklinde konuştu.

Doğan, Ihlara'nın geçen yıla oranla ziyaretçi sayısında ciddi manada rağbetin söz konusu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu sene Ihlara Vadisi, Kapadokya içerisinde en fazla ziyaretçi alan mekanların başında geliyor. Aksaray'ın en önemli ören yeri Ihlara'da, 2014 yılı Ocak ayı itibariyle gişelerinden aldığımız rakamlara baktığımızda, vadinin geçen yılki rakamlarına ilk 8 ayda ulaşmış durumdayız. Geçen yıl, Ihlara Vadisi'ni 343 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etmişti. Bu yıl ilk sekiz ayda bu rakamlara ulaştık. Bu durum bizi çok memnun etti. Bu yıl, hem ziyaretçi sayısında hem de vadinin gelirlerinde çok ciddi artış oldu. 2014 yılı Aralık ayı itibariyle, bu rakamların daha yüksek olacağını ümit ediyoruz."

Ihlara'ya dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin geldiğini anlatan Doğan, "Kapadokya bölgesine gelen turistlerin dağılımına baktığımızda, Avrupa ülkelerinden gelenlerin olduğunu görüyoruz. Rusya ve komşusu olan ülkeler, Uzakdoğu ülkelerinden de ziyaretçiler geliyor. Güney Kore, Japonya ve Çin'den gelenler yoğunlukta" dedi. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kapadokya'nın İncisi Ihlara Vadisine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement