Kapaklı'da "Kurban" Semineri - Son Dakika
Yerel

Kapaklı'da "Kurban" Semineri

Kapaklı\'da "Kurban" Semineri

Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kurbanlık hayvanlarla ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.

03.10.2014 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kurbanlık hayvanlarla ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda, kurbanlık seçiminden hayvanlarda bulunabilecek hastalıklara kadar önemli uyarıların yapıldığı toplantıda veteriner hekimler ve İlçe Müftüsü İsa Aktaş, açıklamalarda bulundu.

İlçe Müftüsü İsa Aktaş, toplantıda yaptığı konuşmada, kurban keserken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.

Kurbanlık hayvan seçiminde küçükbaş hayvanların bir yaşını, büyükbaş hayvanların ise iki yaşını tamamlamış olması ve gebe olmaması gerektiğini belirten Veteriner Hekim Eda Göktepe de, "Zayıf, sürünün gerisinde kalan, tüyleri mat ve karışık, donuk bakışlı, anormal hareketler sergileyen hayvanlar tercih edilmemelidir. Ayrıca, hayvanın gövdesinde veya burnunda akıntı veya ağzında aşırı bir salya bulunmamalıdır" dedi.

Göktepe, kurbanlıklarda sağlık açısından dikkat edilmesi gereken hastalıklara dikkat çekerek, "Özellikle akciğerde kist hidatik paraziti eğer imha edilmezse insanlara da hastalık oluşturma ihtimalleri vardır. Hayvanlar haliyle dış ortamda otlayan ve sularını zaman zaman kirli su kaynaklarından veya derelerden içer. Dış etkilere ve parazitlere açık bölgelerde beslenme ve su ihtiyaçlarını karşılayan canlılar, parazitlerin yumurtalarını alarak bağırsaklarından akciğerlerine, karaciğerlerine ve iç organlarına geçebiliyor" diye konuştu. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kapaklı'da 'Kurban' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement