Kaplan Yavrusuna Bebek Gibi Bakıyorlar - Son Dakika
Güncel

Kaplan Yavrusuna Bebek Gibi Bakıyorlar

Kaplan Yavrusuna Bebek Gibi Bakıyorlar

Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı bünyesindeki Hayvanat Bahçesi'nde annesinin reddettiği Bengal kaplanı yavrusunu, çalışanlar biberonla besliyor.

23.07.2014 11:40  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA ÖNAL - Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı bünyesindeki Hayvanat Bahçesi'nde annesinin bakmayı reddettiği Bengal kaplanı yavrusu, çalışanlar tarafından adeta bebek gibi büyütülüyor.

Sağlığı, beslenmesi ve temizliğinden Hayvanat Bahçesi görevlilerinin sorumlu olduğu kaplan yavrusu, çalışanların maskotu haline geldi.

Doğduğu günden bu yana 2'şer saat arayla günde 10-12 kez biberonla beslenen kaplan yavrusu, insan eliyle bakılan dünyadaki sayılı kaplanlardan birisi konumunda.

Anadolu Harikalar Diyarı'nın bağlı olduğu Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ'nin Genel Koordinatörü Ali Üstünel, annesi tarafından reddedilen kaplan yavrusunu hayatta tutabilmek çok iyi şartlarda baktıklarını söyledi.

Kaplan yavrusunu bugüne kadar özel mamalarla beslediklerini belirten Üstünel, şöyle konuştu:

"Bengal kaplanı gibi yırtıcı ve nesli tükenme tehlikesi altındaki bir türün bahçemizde üremesinden son derece mutluyuz. Yavrumuz yaklaşık 2 ay önce dünyaya geldi. Bu süre içinde hayatta kalması için özel bakımdaydı. Biz artık o tehlikeli süreci atlattığımızı düşünüyoruz. Burada yavrumuza el bebek gül bebek kendimiz bakıyoruz. Dolayısıyla yavrumuz son derece sağlıklı ve mutlu."

Üstünel, kaplan yavrusunun isminin vatandaşlardan gelecek önerilerle belirleneceğini ifade etti.

Geceleri eve götürüyorlar

Veteriner İsmail Tamokur ise kaplan yavrusuna adeta bir bebek gibi baktıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Annesi doğduktan 3 gün sonra reddetti. O günden beri biz bakıyoruz. Sık sık beslenmesi gerektiği için geceleri de eve götürüyoruz. Günde 1-1,5 litre süt içiyor. İnek sütüne kemik suyu da ilave ediyoruz. Çünkü anne sütüyle alması gereken bir takım mineralleri alamadı. Biz de takviye yapıyoruz."

Kaplan yavrusunun altını bezle bağladıklarını da ifade eden Tamokur, "Eve getirince bezlemek zorunda kalıyoruz. Bizim maskotumuz oldu. Ete geçiş süresi 5 veya 6. ayda olacak. Beslenmesine çok özen gösteriyoruz" dedi.

Hayvanat Bahçesi'ne gelen çocukların yavruya büyük ilgi gösterdiğini belirten Tamokur, "İlk kez hayvanat bahçemizde Bengal kaplanı yavrusu dünyaya geldi. Çocukların da maskotu oldu" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaplan Yavrusuna Bebek Gibi Bakıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement