Kar Amacı Gözetmeyiz' - Son Dakika
Ekonomi

Kar Amacı Gözetmeyiz'

Kar Amacı Gözetmeyiz\'

YILDIZ Holding, yaşanan hain darbe girişimi sonrasında global ortakları ile bir toplantı yaptı.

22.07.2016 22:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YILDIZ Holding, yaşanan hain darbe girişimi sonrasında global ortakları ile bir toplantı yaptı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, "Ortaklarımızın temsilcileri ile bugün bir araya gelip her biriyle konuştuk, güvence verdik, güvence aldık. Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu, sağlam ortaklıklarımızla, yolumuza aynı şevk ve heyecanla devam ettiğimizi bir kere daha karşılıklı olarak teyit ettik. İçinde yaşadığımız günlerde devletin, ekonominin ve milletin öncelikleri, şirketlerin önüne geçmelidir. Yani ülkemiz için, devletin öncülüğündeki devletin önemsediği yatırımlara, kar amacı gözetmeksizin katılacağız" dedi.

1 MİLYON KİŞİNİN SORUMLULUĞU

Yıldız Holding'in ortaklık yaptığı Kellogg, Cargill, Nissin Foods, UNO, SCA ve Gumlink/Bagger-Sorensen Group şirketlerinin temsilcileri ile toplantı yaptıklarını söyleyen Murat Ülker, şunları söyledi: "15 Temmuz gecesinde yaşadığımız hain girişime, başta Cumhurbaşkanımız, TBMM'miz, Başbakanımız, güvenlik kuvvetlerimiz ve milletimiz sayesinde dur denildi. Vatandaş olarak biz de dur dedik. Ama vatandaş kimliğimiz yanında iş sorumluluğumuz da var. İçinde yaşadığımız günlerde devletin, ekonominin ve milletin öncelikleri, şirketlerin önüne geçmelidir. Yani ülkemiz için, devletin öncülüğündeki devletin önemsediği yatırımlara kar amacı gözetmeksizin katılacağız."

Murat Ülker, 50 bin kişilik bir aile olduklarını hatırlatarak, "Sadece kendimizden sorumlu değiliz, 50 bin çalışanımın yanı sıra onların aileleri, distribütörlerimiz, plasiyerlerimiz, tedarikçimiz, çiftçimiz ve iş yaptığımız üçüncü partilerle birlikte bir milyona yakın kişinin sorumluluğunu taşıyoruz" dedi.

Sorumluluklarının bununla bitmediğini vurgulayan Ülker, şöyle devam etti: " Danimarka'dan Japonya'ya, ABD'den İspanya'ya dünyanın dört bir yanından ortaklarımız var. Onlara karşı da sorumluyuz. İlk günden beri yabancı ortaklarımıza, bizlere ve Türkiye'ye güvenmelerini salık verdim. Çünkü onların Türkiye'ye ve bize güvenmesi, yatırımlarına devam etmesi Türkiye'nin dünyadaki gücünü artırıyor. Şu anda 6 ortağımızla bugüne kadar 1 milyar TL'ye yakın yatırım yapmışız. Yatırımcı girişleri ile bu rakam 4 milyar TL'yi aşmıştır. Global ortaklarımızla toplam 12 fabrikada 3 bin 716 kişiye istihdam sağlıyoruz. Ortaklarımızın temsilcileri ile bir araya gelip her biriyle konuştuk, güvence verdik, güvence aldık. Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu, ortaklığımızın sağlam olduğunu, yolumuza aynı şevk ve heyecanla devam ettiğimizi bir kere daha karşılıklı olarak teyit ettik."

770 MİLYON LİRA

Türkiye'nin her zamankinden daha fazla yatırıma ihtiyacı olduğuna işaret eden Murat Ülker, "Bu yıl için bütçelediğimiz 770 milyon liralık yatırımın bir kısmını gerçekleştirdik. Kalanını da planlarımızı ertelemeden tamamlayacağız. 4 bin 500'ü aşkın kişiye istihdam yaratacağız" diye konuştu.

YABANCI ORTAKLARIN MESAJLARI

Kellogg Med Avrupa Başkanı Chris Hood: "Operasyonlarımız kesintiye uğramadan devam edecek."

UNO CEO'su Federico Caruncho: "Türk ekonomisine güvenimiz devam edecek."

Nissin Yıldız Genel Müdürü Hidefumi Kawakita: "Türkiye'nin potansiyeline inancımız devam ediyor."

SCA-Yıldız Yönetim Kurulu Üyesi Anders Falkestrom: "SCA Türkiye'deki işlerimize bağlı kalacağız."

Bagger-Sørensen Group CEO Soren Birn: "Türkiye ile bölgesinde güçlü bir şekerleme oyuncusu olduk."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Kar Amacı Gözetmeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement