Karaalioğlu Parkı'nda Sıra Gecesi Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Karaalioğlu Parkı'nda Sıra Gecesi Coşkusu

Karaalioğlu Parkı\'nda Sıra Gecesi Coşkusu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinliklerinde Urfa Sıra Gecesi coşkusu yaşandı.

23.06.2016 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinliklerinde Urfa Sıra Gecesi coşkusu yaşandı. Çiğ köfteli, bol türkülü gecede sanatçı Nihat Akçer, izleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Karaalioğlu Parkı içinde gerçekleştirdiği Ramazan etkinlikleri devam ediyor. Urfa'nın geleneksel Sıra Geceleri, Ramazan etkinlikleri kapsamında Antalya'ya taşındı. Sanatçı Nihat Akçer yönetimindeki Sıra Gecesi ekibi, Urfa ile özdeşleşen ses, saz ve sohbet meclisi olan bu geleneği Antalyalılara tanıttı. Urfa kültürünün yaşatıldığı etkinliğe, kentte yaşayan Urfalıların yanı sıra Antalyalıların ilgisi yoğun oldu.

HALAY ÇEKTİLER

Nihat Akçer ve ekibi, Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar, Çayın öte yüzünde, Pala Remzi, Urfalıyam ezelden, Makaram Sarı bağlar gibi yöreye ait birçok türküyü seslendirdi. Akçer, söylediği uzun havalarla, izleyenlerden alkış aldı. Hareketli türkülerle yerlerinde duramayan vatandaşlar, zılgıtlar eşliğinde halaylar çekti. Sıra Gecesi'nin ikramı çiğ köfte oldu. Etkinlik sırasında Erhan ustanın yoğurduğu çiğ köfteler daha sonra vatandaşlara ikram edildi.

Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinlikleri 24 Haziran Cuma günü ünlü besteci Yücel Arzen'in konseri ile devam edecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaalioğlu Parkı'nda Sıra Gecesi Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement