Karabük Afad İl Müdürü Erbay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Karabük Afad İl Müdürü Erbay Açıklaması

Karabük Afad İl Müdürü Erbay Açıklaması

"Afet gönüllüsü sayımızı artırmak için çalışıyoruz"

22.10.2014 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Gazanfer Erbay, afet gönüllüsü sayılarını artırmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Karabük Belediyesi önünde kurulan AFAD çadırında açıklama yapan Erbay, afetlere karşı bilinçli bir toplum geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Gönüllü üye sayılarının yetersiz olduğunu, çadırda gönüllü çalışmak isteyen vatandaşların kayıt yaptırdığını ifade eden Erbay, şöyle konuştu:

"Afetlere karşı mücadelede bilinçli olan bireyler her zaman bir adım öndedir. Herhangi bir afet olayı olduğunda profesyonel ekipler olarak olay yerine gidiyoruz. Bizler olay yerine intikal edinceye kadar orada olanlar ilk müdahaleyi yapıyor. Dünya çapındaki istatistiklere bakıldığında, afetler karşında olay yerinde bulunanların müdahalesiyle yaralılar kurtarılıyor. Bu oran yüzde 70'e kadar ulaşıyor. O yüzden bu afet gönüllüğü çok önemli."

Erbay, kentteki gönüllü sayısının 80-90 kişi civarında olduğunu kaydederek, "Afet gönüllüsü sayımızı artırmak için çalışıyoruz. Kentimiz için çok yetersiz. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karabük Afad İl Müdürü Erbay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement