Karaburun 4. Kırkım Şenliği - Son Dakika
Yerel

Karaburun 4. Kırkım Şenliği

Karaburun 4. Kırkım Şenliği

Şenlikte sürüler halinde dağdan yaylaya indirilen keçilerin kılları makasla kırkıldı.

21.06.2014 19:22

İzmir'de Karaburun 4. Kırkım Şenliği düzenlendi.

Karaburun Belediyesi ve İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle Kavaklıkuyu mevkisindeki yaylada yapılan şenliğe keçi yetiştiricilerinin yanı sıra yöre sakinleri ve tatilciler de ilgi gösterdi.

Şenlikte, dağlık arazilerden sürüler halinde yaylaya indirilen keçilerin kılları, katılımcılar tarafından makasla kırkıldı.

Ayrıca, "en güzel teke", "en güzel keçi" ve "en inatçı oğlak" yarışmalarında dereceye giren üreticilere ödül verildi.

Etkinliğe Karşıyaka'dan katılan Yasemin Yumakçı, AA muhabirine 2 yıldır şenliği kaçırmadığını belirterek, "Bugün burada kırkım yaptım. Keçilerle, üreticiyle bir arada olmak, keçilere dokunmak ayrı keyif. Bu, belki benim onlara duyduğum sempati, belki onların bizi etiyle, sütüyle, peyniriyle beslemesi adına teşekkürümüz oldu. Üreticinin burada ne yaşadığını öğrenmek, nasıl yapıyorlar, bunları görmek, benim için çok keyifli bir şey oldu" diye konuştu.

Şenliğe Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer ve yönetim kurulu üyeleri ile 4. Karaburun-Mordoğan Sokakta Tiyatro Festivali'nde sahne alan tiyatro grupları da katıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaburun 4. Kırkım Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement