Karaca-geyik Üretme Merkezinde Yılın İlk Yavrusu Sevinci - Son Dakika
Güncel

Karaca-geyik Üretme Merkezinde Yılın İlk Yavrusu Sevinci

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğüne bağlı İstanbul'daki Polonezköy Geyik-Karaca Üretme Merkezinde bu yıl ilk kez yavru karaca sevinci yaşandı.

28.05.2016 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğüne bağlı İstanbul'daki Polonezköy Geyik-Karaca Üretme Merkezinde bu yıl ilk kez yavru karaca sevinci yaşandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, yaralanan, güçten düşen, annesiz kalan yavrular, bakım ve tedavileri Polonezköy Geyik-Karaca Üretme Merkezinde yapıldıktan sonra etrafı korunaklı, yaban hayvanı üretme yerleştirme sahalarında ormana bırakılıyor.

Yaklaşık 4 yıl önce annesiz kalan ve ormanda vatandaşlar tarafından bulunarak üretme merkezine teslim edilen "Kibar" isimli yavru karaca, merkezde sağlıklı bir şekilde büyüdü ve tabiata uyum sağladı. Geçen yıl ikiz erkek yavrulayan Kibar, bu yıl merkezin ilk yavru karacasını da dünyaya getirdi.

Karacalara ihtiyaç olmadıkça dokunulmadığı için yavrunun cinsiyeti henüz tespit edilemedi. Yeni doğum ile karaca sayısının 12'ye yükseliği merkezde 20 de kızıl geyik bulunuyor.

"Yetiştirilen yaban hayvanları belirlenen bölgelere salınıyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaban hayatı üzerindeki dengenin desteklenmesi amacıyla çalışmalara devam ettiklerini belirterek, "Kurduğumuz üretme merkezlerinde yetiştirilen memeli yaban hayvanlarını her yıl belirlenen bölgelere salıyoruz. Böylece popülasyonlarını devam ettirmelerini, çoğalmalarını sağlayarak biyolojik ve tabii çeşitliliğin korunmasını hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Yaban hayatını korumanın bakanlığın vazifesi olduğunu anımsatan Eroğlu, "Yaralanmış ya da annesiz kalmış yavru yaban hayvanlarını tedavi ederek tabii ortamlarına bırakıyoruz. Hazırladığımız ve uygulamaya geçirdiğimiz yeni projelerle yaban hayvanlarının korunması, geliştirilmesi, gelecek nesillere intikalinin sağlanması çalışmalarını hassasiyetle sürdürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karaca-geyik Üretme Merkezinde Yılın İlk Yavrusu Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement