Karalar: "Seyhan'a Hizmet Etmekten Mutluluk Duyuyorum" - Son Dakika
Yerel

Karalar: "Seyhan'a Hizmet Etmekten Mutluluk Duyuyorum"

Karalar: "Seyhan\'a Hizmet Etmekten Mutluluk Duyuyorum"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Biz gece gündüz çalışıyoruz ve sizlere hizmet ediyoruz.

16.09.2015 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Biz gece gündüz çalışıyoruz ve sizlere hizmet ediyoruz. Eskisine oranla iki üç kat daha fazla iş yapıyoruz. Çünkü Seyhan'a, sizlere hizmet etmekten müthiş mutluluk duyuyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Karalar, yeniden düzenlenen Türkocağı Mahallesi Çocuk ve Dinlenme Parkı'nın açılışında konuştu. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Karalar konuşmasında hizmet döneminde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkocağı Mahalle Muhtarı Osman Kaya, mahallesinde yenilenen çocuk ve dinlenme parkının açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yıllardır bu park burada atıl bir vaziyetteydi. İlk defa bir belediye başkanı parkı inceledi ve yenilenmesine karar verdi. Bundan dolayı başta Sayın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

"KARDEŞİNİZİM"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar park açılışında konuşmasını yapmak için kürsüye geldiği esnada bir vatandaşla arasında geçen diyalogu anlattı:

"Bir kardeşimiz buraya gelirken bana, 'Halkın çok içindesiniz böyle başkan görmedik' dedi. Ben de kendisine: 'Ben halkım çünkü. Ben sizin bir kardeşinizim' diye cevap verdim.Bana vatandaşlarımızdan 'başkanım' diye seslendiklerinde onlara diyorum ki, 'ben sizin başkanınız değil bir kardeşinizim' Çünkü benim sizlerden bir farkım yok ki. Ben de sizler gibi böyle mahallelerde doğdum, böyle mahallelerde büyüdüm. Yetiştiğimiz yerle de sizlerle de iftihar ediyoruz."

Zeydan Karalar, yenilenen Türkocağı Mahallesi Çocuk ve Dinlenme Parkı'nın açılışında yaptığı konuşmada gerçekleştirmeyi planladığı projeler ve bu süreçte yaşadıkları hakkında da bilgi verdi. Karalar, "Esas amacımız Seyhan'ı bütünüyle dönüştürmek. Seyhan'ı değiştirmek. Seyhan'ı bu kötü görüntüden modern bir görüntüye kavuşturmak. Bu anlamda benim ilk projem; Yenibey, Hürriyet, Barboras'tur. ve yaklaşık 16 aydır bakanlıkta bekliyor. Biz buradaki sekiz mahallenin dönüştürülmesiyle ilgili çok ciddi projeler yaptık bakanlığa gönderdik. Ama bakanlık onaylamadan biz yol alamıyoruz. Benim ahdim, benim ufkum, benim arzum, buraları modern bir kent haline getirmektir.Nehrin kenarını açmak, yeşillik yapmak, Merkez Park gibi bu bölgeyi de sizlerin rahat rahat piknik yapacağı, yazın serinleyeceğiniz yerler haline getirmekti."

ASFALT HAMLESİ

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kendisi göreve başladıktan sonra asfalt çalışmalarının miktarının ve hizmet kalitesinin arttığını söyledi. Başkan Karalar asfalt hizmeti konusundaki başarılı performansı şöyle anlattı;"Asfalt ekip sayısını önce 3'ten 6'ya çıkarttık. Talep üzerine bir ekip daha arttırdık. Asfalt ekibi sayısı 7 oldu ama mevcut sokaklarımızın bakım, onarım ve yenilenmesine yine yetmiyor. Yedi asfalt ekibi iki vardiyada gece gündüz çalışacak. Kısaca 14 ekip Seyhan'ın yol işini düzenlemek için sizlere hizmet verecek.Seyhan'da iki sene önce günde 300-400 ton asfalt dökülüyordu. Biz her gün Bin 100 ton asfalt döküyoruz."

Türkocağı Mahallesi'nde yeniden düzenlenen parklar gibi çok sayıda çocuk ve dinlenme parkının baştan aşağı yenilendiğini belirten Başkan Karalar, "Biz 18 tane yeni park yaptık. Sıfırdan. Burası daha önceden de parktı mesela. Ama harabe olmuştu. Ben geldim yerinde inceledim. Sizlerin spor yapacağı aletler vardı ama hepsi arızalıydı. Spor yapamıyordunuz. Şimdi onları yeniledik. Yeni spor aletleri ekledik. Biz gece gündüz çalışıyoruz ve sizlere hizmet ediyoruz. Size hizmet etmekten müthiş mutluluk duyuyoruz. Eskisine oranla iki üç kat fazla iş yapıyoruz" diye konuştu.

HİZMET BİRİFİNGİ

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kürsüde geride kalan hizmet döneminde gerçekleştirdiği çalışmaları da şöyle anlattı:

"10 yeni taziye evi yapmışız bugüne kadar. 10 tane muhtarlık binası yapmışız. 18 yeni park yapmışız. Yeniden düzenlediklerimizi saymıyorum. Tam 25 yılda bütün Seyhan'da 5 kapalı semt pazarı vardı. Biz sadece bu sene 5 tane yapıyoruz. Sadece bu sene. Emekçilerin hakkını vermek adına gelir gelmez taşeron işçilerin maaşlarına zam yaptım. Eskisine oranla her ay 1 trilyon fazla ödeme yapıyorum çalışanlara. Şimdi bana diyorlar ki, 'Başkan sen 50 trilyon borçla devraldın. Her ay 1 trilyon daha fazla ücret ödüyorsun. Bu kadar park yapıyorsun, bu kadar hizmet yapıyorsun. Bu parayı nereden buluyorsun?' Allaha şükür Seyhanlı'nın parası da bereketli. Harcıyoruz harcıyoruz paramız artıyor. Parayı iyi kullanırsanız, milletin parasında gözünüz olmazsa, kimseye haram para yedirmezseniz, çalmazsanız, çırpmazsanız bu para yetiyor işte."

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkocağı Mahallesi'ndeki törende önümüzdeki aylarda bölgede yeni bir semt pazarı yapılacağı müjdesini de verdi. Eski Askerlik Şubesi civarında bir miktar kamulaştırma yapmak istediklerini ancak hak sahipleriyle anlaşarak, onlarla helalleşerek bu işi çözmeye çalıştıklarını söyledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karalar: 'Seyhan'a Hizmet Etmekten Mutluluk Duyuyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement