Karaman'da Fuar ve Kongre Merkezi Yapımına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Karaman'da Fuar ve Kongre Merkezi Yapımına Başlandı

Karaman Belediye'nin projelerinden birisi olan Fuar ve Kongre Merkezi'nde çalışmalar başladı.

29.06.2015 15:42

Karaman Belediye'nin projelerinden birisi olan Fuar ve Kongre Merkezi'nde çalışmalar başladı.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yaptığı açıklamada, fuar ve kongre merkezinin Elmaşehir Mahallesi'ne kapalı semt pazarı ile 1. TOKİ konutları arasına, 20 bin metrekare alan üzerine inşa edileceğini belirtti.

Yeni fuar ve kongre merkezinin Karaman'a önemli bir prestij kazandıracağını ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Şehrin önemli ihtiyaçlarından olan Fuar ve Kongre Merkezi projemizde hamd olsun çalışmalar başladı. Bodrum, Zemin, 1. kat ve Teras Kat olarak toplam 8 bin 750 metrekaredir. Betonarme ve çelik yapı nizamında 500 kişilik kongre merkezi yapılması planlanmaktadır. Kongre merkezimiz aynı zamanda toplantı, seminer, çalıştay, konferans vb. etkinliklerde kullanılabilecek multi-fonksiyonda yapılacaktır. Bin 500 metrekare Fuar Alanı da betonarme ve çelik konstrüksiyondan oluşmaktadır. Binanın bahçesinde 12 büyük araçlık otopark, 6'sı engelli olmak üzere 118 normal araçlık otopark planlanmıştır."

Fuar ve kongre merkezinin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını dile getiren Çalışkan, "Çok amaçlı organizasyonlarda kullanılabilecek olan Fuar Alanı, Kongre Merkezi ile bağlantılı olacak. Ayrıca kapalı sistem harici açık alanlarla fuar alanı genişletilebilecek. Devlet Planlama Teşkilatı, Kalkınma Bakanlığı ve Belediyemiz işbirliği ile birlikte Karamanımıza çok güzel bir yer kazandırıyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaman'da Fuar ve Kongre Merkezi Yapımına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement