Karamanlı'da Asker Uğurlama Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Karamanlı'da Asker Uğurlama Töreni Düzenlendi

Karamanlı ilçesinde asker adayları dualarla uğurlandı.

30.10.2015 15:06

Karamanlı ilçesinde asker adayları dualarla uğurlandı.

Karamanlı Belediyesi tarafından belediye binası önünde düzenlenen törene Karamanlı Kaymakamı Yusuf Altun, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Tarran Güney, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, AK Parti İl Başkanı Ömer Bütüner, asker aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Kaymakam Altun, dünyanın hiçbir yerinde örneği olmayan bir olaya tanıklık ettiklerini söyledi.

Türk milletinin askerlik çağı gelen genç erkekleri davul zurna eşliğinde, bayraklar ve kına yakarak askere uğurladığını dile getiren Altun, "Çünkü bizler biliyoruz ki bu görev kutsal ve onurlu bir görev. Yine biliyoruz ki orası peygamber ocağı. Orada askerlerimiz, vatanın her karış toprağı için mücadele etmekte, nöbet tutmakta, vatanın namusu için görev yapmaktalar" dedi.

Belediye Başkanı Selimoğlu ise Karamanlı'da asker uğurlama geleneğinin başlangıcının yüzlerce yıl öncesine dayandığını belirtti.

Asker adaylarının gurur ve iftiharla askerlik görevini yerine getireceklerini anlatan Selimoğlu, "Her biriniz vatanımızın ayrı ayrı yerlerinde görev yapacaksınız. Askerlik görevi bir nöbettir. Büyükleriniz yaptı, sizler devralacaksınız. Vatan için nöbet sırası sizde" diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim okunup duaların edilmesinin ardından protokol mensupları ve vatandaşlar asker adayları ile vedalaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karamanlı'da Asker Uğurlama Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement