Karaosmanoğlu ve Üzülmez Kayak Eğitiminde - Son Dakika
Güncel

Karaosmanoğlu ve Üzülmez Kayak Eğitiminde

Karaosmanoğlu ve Üzülmez Kayak Eğitiminde

Kartepeli çocuklar yaz aylarında havuzlarda yüzme kışın da kayak kursları ile sporun farklı branşlarıyla tanışmalarına imkan sağlayan başkanlara teşekkürlerini ilettiler.

23.01.2015 14:05  Güncelleme: 14:06

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe Belediyesi kış spor okulları bünyesinde kayak kursuna katılan çocukların heyecanına ortak oldular.

Kartepe'nin zirvesinde Kartepeli çocukları kış sporlarından kayak sporu ile tanıştırıldığı, kayak yapmalarının sağlandığı kursa katılan minikler, başkanları karşısında görünce kısa süreli şaşkınlıkları ardından Karaosmanoğlu ve Üzülmez'i sevgi çemberine aldılar.

Başkan amcalara teşekkür

Kursiyerlerden Ersin Versan, başkanların sürpriz ziyaretinin kendilerine ayrı bir gurur yaşattığını belirtirken, "Ben aynı zamanda Kartepe Belediyesi Mehteran Takımı'nda da görev aldım. Kartepeli olmanın ayrıcalığını ve mutluluğunu spor okulları sayesinde daha çok yaşamaktayım. Pek çok arkadaşım bize sağlanan bu sosyal aktiviteleri imrenerek izlediğini söylüyor. Ben ise bunu bire bir yaşıyorum. Bu mutluluğu yaşatan başkan amcalara çok teşekkür ederim" dedi.

Ücretsiz kayak kurslarında eğlenceli vakitler geçiren miniklerle sohbet eden başkanlar ise, "Geleceğimiz olan en değerli varlığımız çocuklarımız için ne yapsak azdır. İl genelinde Büyükşehir Belediyesi, Kartepe'de Kartepe Belediyesinin hayata geçirdiği spor okulları ile çocuklarımızı geleceğe donanımlı hazırlıyoruz. Tüm çocuklarımızın boş vakitlerinde spor yapmalarını ve yararlı uğraşlarla zamanlarını doldurmaları için çeşitli spor aktiviteleri düzenliyoruz. Spor yapmayan çocuk kalmasın anlayışı ile miniklerimizin ruhen ve bedenen sağlıklı yetişmeleri için her türlü fedakarlığı yapıyoruz ve yapacağız. Bu vesile ile tüm çocuklarımıza da iyi tatiller diliyoruz" dediler.

Kartepe Belediyesi Kış Spor Okulları bünyesinde gerçekleştirilen ücretsiz kayak kursları 20'şerli gruplar halinde 4 eğitmen nezaretinde haftada 2 gün süre ile uygulanıyor. 8-15 yaş grubu Kartepeli öğrenciler salı ve perşembe günleri düzenlenen kayak kurslarında kursiyerler kayak malzemelerini tanıma ve giyip çıkarılması, düşme teknikleri eğitimleri, kar sapanıyla yavaşlama ve paralel kayarak hızlanmayı nasıl yapacaklarının teorik ve pratik bilgilerini alıyorlar. Kartepe Belediyesi'nin kış spor okulları bünyesindeki kayak kursları, havaların uygun ve kar kalınlığının yeterli seviyede olması durumunda sömestre tatili sonrası da devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karaosmanoğlu ve Üzülmez Kayak Eğitiminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement