Karapınar MYO Yeni Binasına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Karapınar MYO Yeni Binasına Kavuştu

Karapınar MYO Yeni Binasına Kavuştu

SÜ ile Karapınarlı hayırseverlerin destekleriyle tamamlanan Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulunun yeni binası düzenlenen törenle açıldı.

07.11.2014 14:13  Güncelleme: 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık 1 yıl önce temeli atılan ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Karapınarlı hayırseverlerin destekleriyle tamamlanan Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu'nun yeni binası düzenlenen törenle açıldı.

Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu Prof. Dr. Ahmet Kesik Konferans Salonu'nda gerçekleşen törene SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Kalkınma Bakanlığı Bürokratlarından, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kesik, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Karapınar Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hakan Yalçın, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Fazilet Uyar, hayırseverler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

16 DERSLİK BULUNUYOR

Tören, protokol üyeleri tarafından binanın açılış kurdelesi kesilmesiyle başladı. Ardından binayı gezen protokol üyeleri, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hakan Yalçın'dan bilgi aldı. 5 katlı, içerisinde 16 derslik, 2 toplantı salonu, 380 kişilik konferans salonu, kütüphane, bilgisayar laboratuarı, 4 odalı misafirhane, 30 öğretim üyesi odası bulunan ve toplam 6 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bina, modern görüntüsü ve donanımıyla eğitim-öğretime de başladı.

"BİNA, SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VE KARAPINAR İÇİN YÜZ AKI "

Yaklaşık 1 yıl önce temelini attığımız bu binanın bugün daha geniş bir katılımla açılışını yapıyor olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, binanın Selçuk Üniversitesine ve Karapınar'a çok yakıştığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Gökbel, "Selçuk Üniversitesi bir taraftan Türkiye'de girişimcilik ve yenilikçilik indeksinde ilk 10'da yer alan ve Anadolu'dan bu sıralamaya giren tek üniversite. Diğer taraftan Teknoloji Transfer Ofisinin destek verdiği ilk 10 üniversiteden bir tanesi. Ayrıca Konya Teknokent, Türkiye'de 6. sırada. Bunun dışında 3 ana alanda ilk 500'e girme başarısını göstermiş, tam anlamıyla ilk 500'e girmeye aday bir üniversite. Selçuk Üniversitesi bunları ve daha nice başarıları göğüsleyebilecek kapasiteye sahip bir üniversitedir. Burada bir şey daha ifade etmek isterim ki Selçuk Üniversitesi diğer birimlerine ek olarak 22 meslek yüksekokuluna sahip. Bunların 18 tanesi ise kilometrelerce uzaklıkta yer almaktadır. Bu özelliğiyle Selçuk Üniversitesi benzersiz bir üniversitedir. Böylesine geniş bir coğrafyaya yayılmış olan bir üniversite olmasına rağmen ilçelerde bulanan meslek yüksekokullarına ve mesleki eğitime büyük önem veriyoruz. Şuan içinde bulunduğumuz bina da bunun en büyük göstergesidir. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"KARAPINAR MYO ARTIK YENİ ATILIMLARA İMZA ATACAK"

Kalkınma Bakanlığı Bürokratlarından, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kesik ise, "Karapınar'a son yıllarda kıymetli yatırımlar yapılamaktadır. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu bina da bunlardan bir tanesidir. Karapınar Meslek Yüksekokulu yeni binasıyla bundan sonra yeni atılımlara imza atacaktır. Çünkü Selçuk Üniversitesi gibi hem Türkiye'de hem de dünyada itibarı yüksek bilimsel değerler bakımından üst sıralarda yer alan bir üniversitenin imkanlarından daha fazla faydalanacaktır diye düşünüyorum. Selçuk Üniversitesi bugün gerek Ar-Ge ve teknoloji alanında gerekse bilimsel çalışmalar ve eğitim alanında ülkemizin yüz akı üniversitelerinden biri. Bu yeni binanın da önümüzdeki süreçte ilçemizde yeni projelere vesile olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım ise "Karapınar çok şanslı bir ilçe çünkü burada birlik ve beraberlik var. Bundan sonra Yüksekokulumuzdaki gelişmeler de Karapınar'daki gelişmeler gibi hız kesmeden devam edecektir." dedi. İlçenin son yıllarda yapılan yatırımlarla örnek olduğunu belirten Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka da "Selçuk Üniversitesi yüksekokulumuza ve ilçemize çok büyük katkı sağlıyor. Bizler de yüksekokulumuzu oldukça önemsiyoruz. İnanıyorum ki hem dikey hem de yatay gelişimini büyük ölçüde tamamlayan Selçuk Üniversitesi, ilçemizin dinamizmini ortaya çıkartacak yeni bölümler ve fakültelerin açılmasına da katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Karapınar Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hakan Yalçın ise katılımcılara bina ve yüksekokul hakkında bilgi verirken, binanın tamamlanmasında emeği geçen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Prof. Dr. Ahmet Kesik başta olmak üzere tüm yerel yönetim birimlerine ve hayırseverlere teşekkür etti.

Tören, yüksekokul binasının tamamlanmasında emeği geçen tüm kişi kurum ve kuruluşlara plaket takdimiyle sona erdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karapınar MYO Yeni Binasına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement