Karataş Gölü Çevresinde 205 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Karataş Gölü Çevresinde 205 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Karataş Gölü Çevresinde 205 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Burdur’un Karamanlı ilçesindeki Karataş Gölü çevresinde 2014 yılında başlayan yeşil kuşak ağaçlandırma uygulamaları tamamlandı1995 yılında Yaban Hayatı Koruma Statüsü’ne alınan ve Burdur’un önemli yedi sulak alanından biri olan, çevresi sazlık, kamış, kargı, söğüt ve sair yoğun bir bitki örtüsüyle kaplı Karataş Gölü’nde çok sayıda kuş türünün de bulunduğuna dikkat çekilirken, bölge için balık ve kerevit avcılığı kapsamında da önem taşıdığı vurgulandı.

23.06.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'un Karamanlı ilçesindeki Karataş Gölü çevresinde 2014 yılında başlayan yeşil kuşak ağaçlandırma uygulamaları tamamlandı

1995 yılında Yaban Hayatı Koruma Statüsü'ne alınan ve Burdur'un önemli yedi sulak alanından biri olan, çevresi sazlık, kamış, kargı, söğüt ve sair yoğun bir bitki örtüsüyle kaplı Karataş Gölü'nde çok sayıda kuş türünün de bulunduğuna dikkat çekilirken, bölge için balık ve kerevit avcılığı kapsamında da önem taşıdığı vurgulandı.

Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Burdur İşletme Müdürlüğünce alçalan su seviyesinin bıraktığı alanların erozyona maruz kalmaması ve suyun çekilmesiyle mevcut yeşil kuşak alanının tahrip edilmesinin önlenmesine yönelik ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığı ifade edilirken, "Yeşil Kuşak Projesi" ile Karataş Gölü çevresinde, koruma ve yeşillendirme amaçlı olarak 4 bin 920 dekar alanda 30 çeşit 205 bin fidanın toprakla buluşturulduğu kaydedildi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, toprakla buluşturulan ağaç türlerinin gelişmesiyle, önümüzdeki yıllarda alanda kendine has bir ekosistem oluşacağını belirtti. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karataş Gölü Çevresinde 205 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement