Karcemarskas'ı Olan Kazandı* - Son Dakika
Spor

Karcemarskas'ı Olan Kazandı*

Rafet baran Eryılmaz, Sergen Yalçın ile Mehmet Özdilek'in randevusunu kaleme aldı.

30.11.2013 22:11

Ankara 19 Mayıs Stadı, Beşiktaş'ın eski yıldızları Mehmet Özdilek ile Sergen Yalçın'ı teknik direktörlük arenasında karşı karşıya getiren maça ev sahipliği yaptı. Şifo Mehmet'in çalıştırdığı Gençlerbirliği, maça istekli ve planlı hücumlar yaparak başlayan taraf oldu. Nitekim Alkaralar, bu planlı hücumların meyvesini almakta gecikmediler. Sakatlıktan kurtulan Gosso'nun orta sahadan attığı güzel pas, Stancu'nun golüyle noktalanıp, 16. dakikada öne geçilince; ev sahibi ekibin taraftarları rahat bir maç izleyeceklerini yanıldılar. Fakat kaptanları Ramazan faktörünü atlamışlardı...

1-0'dan sonra orta sahada ipler Gaziantepspor'un eline geçti. Deneyimli Bekir Ozan ve Medunjanin topları iyi kullanmaya başladılar. 27. dakikada gereksiz yere kalesinde öne çıkan Ramazan'ı avlayan Bekir Ozan, takımının rüzgarı arkasına almasını sağladı. Bu golden 10 dakika sonra yine Ramazan'ın fahiş bir hatası ve Gaziantepsporlu usta bir ayağın imzası geldi. Abdou Razak Traore'nin serbest vuruştan sol ayağıyla yaptığı plase şutta Ramazan, kapattığı köşeden golü yiyerek takımını ateşe attı. Bundan sonrasında Gençlerbirliği, Mehmet Özdilek'ten önce Metin Diyadin yönetiminde oynadığı oyunun bir benzerini sergilemeye başladı. Topa sahip oldukları anlarda kaleye gitme çabaları da Gaziantepspor savunmasının özverili oyunu sayesinde eridi gitti.

Gaziantepspor'da Sergen Yalçın'ın elinin henüz çok fazla değdiğini söyleyemeyiz. Ancak yeni teknik direktörün getirdiği havayla sezon başındaki umursamaz oyunun çok uzağındalar. Takım halinde bir şeyler yapmak konusunda daha istekliler. Sergen gibi efsane bir ismin kulübede bulunması da genç oyunculara güven veriyor olmalı. İkinci yarıda da ellerinden geleni yaparak üç puanı almayı başardılar.

Gençlerbirliği de maç içinde en az rakibi kadar pozisyona girdi aslında. Fakat Ramazan'ın yediği acayip gollerin üstüne Karcemarskas'ın başarılı kurtarışları eklenince ikinci golü bulmaları bir hayli zor oldu. İki takımın kalecileri yer değiştirse sonucun da terse dönebileceğini söyleyebiliriz.

Ligde kalma yarışının içinde yer alması beklenen iki takımın bu sezonki gidişatları birbirine çok benziyor aslında. Gaziantepspor'un Sergen Yalçın yönetiminde üst üste aldığı iki galibiyet Mehmet Özdilek'in gelişiyle üç maçlık bir seri yakalayan Gençlerbirliği'nin durumuyla örtüşüyor. Tabii bakan Fatma Şahin faktörünü hesaba katarsak sezon boyunca Gaziantepspor'un çok daha avantajlı konumda olacağını söyleyebiliriz.

*Başlık için @alihangb kullanıcısına teşekkür ederim.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Karcemarskas'ı Olan Kazandı* - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement