Karmod, Senegal'de Polyester Kabinden Şantiye Yapıları Kurdu - Son Dakika
Güncel

Karmod, Senegal'de Polyester Kabinden Şantiye Yapıları Kurdu

Karmod, Senegal'de maden çıkarma sahasında kullanılmak üzere modüler polyester kabin şantiye yapıları kurdu.

14.08.2014 15:36

Karmod, Senegal'de maden çıkarma sahasında kullanılmak üzere modüler polyester kabin şantiye yapıları kurdu.

Karmod açıklamasına göre, Karmod tarafından Batı Afrika ülkelerinden Senegal'de maden çıkarma sahasında kullanılmak üzere modüler polyester kabin şantiye yapıları kuruldu. Projenin dikkat çeken en önemli özelliği, sıcak bir iklimde polyester yaşam kabinlerinin işçi şantiye kompleksi olarak tercih edilmesi oldu.

Yaşam kabinlerinin şantiye yapısı olarak tercih edilmesindeki en önemli etken, izolasyonlu duvar panelleriyle sıcak iklimde bile iyi yalıtım sağlaması olurken; serin bir ortam sunmasıyla Karmod Kabin sıcak iklim şantiyelerinde çalışanlarca "Ice Cabin" (serin kabin) olarak adlandırılıyor.

Karmod Dış Ticaret Müdürü Fehim Özkanca, Senegal'in Başkenti Dakar'ın 50 kilometre kuzeyinde titanyum ve zircon madeni çıkartan Avusturalya firması Granda Cote için kurulan 450 kişinin barınacağı işçi şantiye yapılarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Senegal'de kurduğumuz işçi kampı, çoğunluğu kabinlerden oluşan konteyner ve prefabrik binanın da yer aldığı toplam 56 adet yapıyı içeriyor. Yönetim ofisi, teknik ekip ofisi, yatakhaneler, yemekhane, tuvalet duş üniteleri, sağlık merkezi ve dinlenme alanlarıyla bir şantiye kompleksinde olması gereken her şeyi kapsıyor. Proje kapsamında 18 adet 390x1230, 13 adet 390x750, 5 adet 270x270, 2 adet, 270x750 kabinin yanı sıra 17 adet 240x600 konteyner ve bir adet 488 metrekare prefabrik yapı kuruldu. Yapıların tamamı Tuzla, Orhanlı tesislerimizde demonte üretim sonrası deniz yoluyla paketli olarak Senegal'e gönderildi. Uzman ekiplerimizce bir ay gibi kısa bir sürede yerinde kurulum yapılarak kullanıma hazır teslim edildi."

Özkanca, Karmod yapılarının 20 yıl olarak hedeflenen proje süresince kullanılacağını belirterek, yüksek izolasyonu, demonte özelliğiyle kısa sürede kurulabilmesi ve diğer yapı modellerine göre çok daha ekonomik olması nedenleriyle kabin ürünlerinin özellikle sıcak Afrika ülkelerinde işçi şantiyelerinde tercih edildiğini aktardı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karmod, Senegal'de Polyester Kabinden Şantiye Yapıları Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement