Kars'a Öğrenci Yurdu Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Kars'a Öğrenci Yurdu Müjdesi

AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, kentte 200'er öğrenci kapasiteli iki orta öğretim yurdunun programa alındığını bildirdi.

28.02.2015 12:25

AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, kentte 200'er öğrenci kapasiteli iki orta öğretim yurdunun programa alındığını bildirdi.

Arslan ve Kılıç, yaptıkları ortak açıklamada, kent merkezinde bulunan 24 derslikli Anadolu Lisesi ile 16 derslikli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin eksik kalan öğrenci barınma ihtiyacının karşılanacağı müjdesini verdi.

Açıklamada, bakanlıkla görüşmelerde 2015 merkezi yatırım programına ek olarak iki okul için proje bedeli 5 milyon lira olmak üzere 10 milyon lira tutarında 200 öğrenci kapasiteli orta öğretim yurdunun programa alındığına dikkat çekildi.

AK Parti'nin eğitimi her alandaki kalkınmanın en önemli unsuru olarak gördüğüne vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"AK Parti hükümeti olarak bütçede en büyük payı eğitime ayırmaktayız. Serhat şehrimiz olan Kars ilimiz diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da hak ettiği payı almaktadır ve almaya devam edecektir. Kars'ta eğitim alanında gördüğümüz her eksiği, her ihtiyacı en kısa sürede gidermek için gayretle hareket ettik ve etmekteyiz. Yatırım programına eklediğimiz bu iki yurdumuz da bunun bir göstergesidir. Bu sayede gençlerimiz daha modern ve nezih bir ortamda sağlıklı ve huzurlu bir eğitim imkanına kavuşacaklardır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'a Öğrenci Yurdu Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement