Kars'ta Cesedi Bulunan Mert İçin Yürüdüler" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Cesedi Bulunan Mert İçin Yürüdüler" Haberine Ek

Kars\'ta Cesedi Bulunan Mert İçin Yürüdüler" Haberine Ek

Mert Aydın'ın cenazesi, otopsi sonrası Erzurum'dan ambulansla Kars'ta İstasyon Mahallesi'ndeki evlerine getirildi.

08.04.2014 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mert Aydın'ın cenazesi, otopsi sonrası Erzurum'dan ambulansla Kars'ta İstasyon Mahallesi'ndeki evlerine getirildi. Daha sonra cenaze, eve yakın olan İstasyon Camisi'ne götürüldü. İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazında gözyaşları sel oldu. Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Mert'in babası Yolcu Aydın, annesi Arzu Aydın, 12 yaşındaki ağabeyi Metin Aydın, akrabası olan Kars eski Belediye Başkanı CHP'li Naif Alibeyoğlu, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, kamu kurum müdürleri, akrabaları, Mert'in arkadşları katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Genç'in kıldırdığı cenaze namazına katılanlara "Bu talihsiz olayı görenler şahitlik etsin. Müslümanlığın getirisi de budur. Yoksa diğer dünyada da bunun azabını çekeriz" dedi. Cenaze namazının kılınmasından sonra Mert'in cenazesi omuzlarda taşınarak Asri Mezarlığa götürüldü. Yakınların gözyaşları arasında Mert, toprağa verildi. Ağabeyisi Metin Aydın kardeşinin tabutu başında baygınlık geçirdi. MERT'İN OKULU DA YASTA

Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın Ziya Gökalp ilkokulu 3-C sınıfındaki arkadaşları, yas tutuyor.

Mert'in oturduğu sıraya çok sevdiği elmalı soda şisesi içinde kırmızı karanfil koyan arkadaşları, çok üzgün olduklarını ve ders yapamadıklarını söylediler. Öğrencilerden Aybuke Çinkılıç, "Mert'in ölümüne çok üzüldük. O çok iyi, ve yardım severdi. Arkadaşlarından birinin düştüğünü görse hemen koşar yardım ederdi. Şimdi eminim ki Mert Cennette. Oradan bizleri görüyordur" dedi.

Oğlu Arda Karayağız'ın Mert'in en yakın arkadaşı olduğunu anımsatan öğreci velisi Elif Karayağız, "Oğlum Arda'nın çocukluk arkadaşıydı. Her şeyi Mert'le paylaşırdı. Böylesine zeki ve gözü açık bir çocuğun bu talihsiz ölümüne aklım ermiyor" diyerek ağladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Cesedi Bulunan Mert İçin Yürüdüler' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement