Kars'ta Davulcular İlk Sahura Kaldırdı - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Davulcular İlk Sahura Kaldırdı

Kars\'ta Davulcular İlk Sahura Kaldırdı

Sarıkamış ilçesinde ramazan ayının vazgeçilmezlerinden ramazan davulcuları iş başı yaparak vatandaşları sahura kaldırdı.

18.06.2015 01:04

Sarıkamış ilçesinde ramazan ayının vazgeçilmezlerinden ramazan davulcuları iş başı yaparak vatandaşları sahura kaldırdı.

Kent merkezindeki 9 mahallede 4 davulcu ramazan boyunca vatandaşları davul ve maniler eşliğinde sahura kaldıracak. Bugün ilk sahur davulunu çalan davulcular,  5 derece sıcaklıkta vatandaşları sahura kaldırabilmek için gecenin karanlığında yollara düştü.

Sarıkamış'ta yaklaşık 42 yıldır davulculuk yapan Rasim Kaya (56), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca süre gelen bu geleneği devam ettirmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Kaya, "Şu anda biz halimizden memnunuz. Ülkemizde bu gelenek gitgide azalıyor ama biz devam ettiriyoruz. Gençlerimiz çok hevesli ve şimdiye kadar yaklaşık 30 genç davulcu yetiştirdim. Bugün ilk sahurda yeni yetiştirdiğim gençler ve oğlumla hava soğuk olmasına rağmen gayet güzel davul çaldık ve şimdi evimize dönüyoruz. Bizde sahur yaptıktan sonra inşallah orucumuzu tutmaya başlayacağız" diye konuştu.

Kaya'nın oğlu Azat Kaya'da (12) baba mesleğini çok sevdiğini ifade ederek, "Babamdan öğrendiklerimi yapmaya çalışıyorum. İnönü ve Cumhuriyet Mahallesi'nde babamla birlikte davul çalıyorum" dedi.

Genç davulcu Yunus Emre Gülle (19) ise, iki yıldır usta davulcu Rasim Kaya'nın yanında davul çaldığını belirterek, büyüklerden aldıkları bu görevi devam ettirmek istediklerini söyledi.

Furkan Boztoprak adlı vatandaş da davul sesiyle uyanmanın çok güzel bir duygu olduğunu, bu geleneğin devam etmesini istediklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'ta Davulcular İlk Sahura Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement