Kars'ta Gazi Mustafa Kemal Paşa Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Gazi Mustafa Kemal Paşa Coşkusu

Kars\'ta Gazi Mustafa Kemal Paşa Coşkusu

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kars'a gelişinin 92'nci yıldönümü törenlerle kutlandı.

06.10.2016 17:13

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kars'a gelişinin 92'nci yıldönümü törenlerle kutlandı.

Ulu öder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kars'a geliş yıl dönümü törenleri Valik önünde çelenk konulması ile başladı. Törene Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta (MHP), Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Garnizon Komutanı Tuğgenerel Turan İnan, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, askeri erkan, kurum ve daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk'ün Kars'a gelişinin 92'inci Yıl dönümü töreni daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda devam etti. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta yaptığı konuşmada o günleri anlatırken şunları söyledi:

'6 Ekim 1924 sabahı trenle Sarıkamış'tan Kars'a gelen Gazi Mustafa Kemal Paşa, Belediye Başkanı Cihangiroğlu İbrahim bey tarafından garda sevgi seli karşılandı. İstasyondan Türk Ocağına ait binaya kadar yollara halılar döşenmiş, halk ve öğrenciler yolun iki yanına dizilmişti. Süslü arabalar, atlılar ve yöresel kıyafetleriyle halk istasyonu doldurmuştu, Karslılar büyük kurtarıcıyı coşkuyla karşılıyor, adım başı kurbanlar kesiliyordu.

Daha sonra Karslı halk ozanları Ayhan Şimşekoğlu, Mahmut Karataş ve Arif Tellioğlu, Atatürk için söylenen türküleri seslendirdi. Kafkas ekibi ise 'Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa' türküsü eşliğinde gösteri yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Gazi Mustafa Kemal Paşa Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement