Kars'ta "Tarihi Dokunun Korunması" Projesi - Son Dakika
Yerel

Kars'ta "Tarihi Dokunun Korunması" Projesi

Kars'ta, ''Tarihi Dokunun Korunması'' Projesinin destek sözleşmesi imzalandı.

27.01.2015 18:37

Kars'ta, "Tarihi Dokunun Korunması" Projesinin destek sözleşmesi imzalandı.

Bir otelde düzenlenen törene, Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, SERKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu, İl Genel Meclisi Başkanı Necati Dallı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Vakıflar Erzurum Bölge Müdürü Kenan Ünğan katıldı.

Törende konuşan Özdemir, proje kapsamında, Kümbet Cami ve Beylerbeyi Sarayı restorasyonlarının da bulunduğunu söyledi.

Projenin SERKA ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından destekleneceğini belirten Özdemir, "Aynı zamanda da valilik tarafından da bir bölümü karşılanacak bir proje. Sayın Başbakanımız geldiği zaman bu projenin uygulanmasıyla ilgili destek vereceklerini söyledi. Bununla ilgili aralık ayının sonunda 4 milyon lira para gönderildi. 3 milyon lirasını SERKA karşılıyor, 1 milyon lirasını da Vakıflar Bölge Müdürlüğü karşılıyor" dedi.

Özdemir, bu projenin Kars Kalesi bölgesinde yapılacak tarihi dokunun korunması ile ilgili projenin birinci ayağı olduğuna anımsattı.

Özdemir, "Kalenin aydınlatılması ile ilgili projemiz devam ediyor. Diğer projelerle de bu bölgenin düzenlenmesi yaparak alanı halkımızın sosyal, kültürel, ekonomik anlamda rahat edebileceği güzel bir yer haline getirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında Beylerbeyi Sarayı restore edilerek yöresel ürünler çarşısına dönüştürülmesi, Kümbet Cami'nin restore edilmesi, Kars Kalesi yolunun iyileştirilmesi, alanda çevre düzenlemesi ve aydınlatmanın yapılması faaliyetleri gerçekleştirilecek. Proje, sözleşmenin imzalanmasının ardından 24 ay içinde tamamlanacak. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'ta 'Tarihi Dokunun Korunması' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement