Kars'ta Yeni Doğan Bakım Ünitesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Yeni Doğan Bakım Ünitesi Açıldı

Kars\'ta Yeni Doğan Bakım Ünitesi Açıldı

Hayırsever kadınlar tarafından kurulan Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği (ERDODER) Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne Yeni Doğan Yoğun Bakım ünitesi yaptırdı.

21.11.2015 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayırsever kadınlar tarafından kurulan Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği (ERDODER) Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne Yeni Doğan Yoğun Bakım ünitesi yaptırdı. Gönüllülerin yaptırdığı ünite sayesinde vaktinden önce doğan çocukların hayata tutunması sağlanacak.

Prematüre bebeklerin hayata tutunması için ERDODER Mardin'den sonra Kars Harakani Devlet Hastanesine Yeni Doğan Yoğun Bakım ünitesi yaptırdı. Kurdele kesilerek hizmete açılan merkez, çevre illerde prematüre doğan çocukları da hayata bağlayacak. Bebek bekleyen annelere çağrıda bulunarak, erken doğumun hastalık olmadığını vurgulayan ERDODER Başkanı Canan Göztepe, erken doğan bebeklerin merkezde bulunan kuvözlerde kendilerini anne karnında gibi hissettiklerine dikkati çekti. Derneğin ikinci başkanı Neşe Sert ise, "Ben de bir prematüre bebek babaannesi olarak bu aşamaları maalesef yaşadım. Ama olanaklar dahilinde hiçbir şeyin zor ve umutsuz olmadığını gördüm. Bu gibi yerlerin olması ve çoğalması çok güzel. İnşallah her çocuk buradan sağlıkla, mutlulukla çıksın ve hiçbir anne ağlamasın" diye konuştu.

Harakani Devlet Hastanesi Yöneticisi Tıbbi Hizmetler Başkanı, Başhekim ve Genel Sekreter yardımcısı Ahmet Kama da, şöyle dedi:

"ERDODER sayesinde Yenidoğan üniteleri kapasitemiz arttı. ERDODER'in temel felsefesi olan 'İnsanı yaşat ki herkes yaşasın, insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla yola çıkıldığında bir bebek çok şeyi değiştirir. Bir Fatih Sultan Mehmet birçok şeyi değiştirir. Bir Mustafa Kemal Atatürk birçok şeyi değiştirir. Bir bebek dünyada çok şeyi değiştirir. ERDODER'de o bebekler yaşasın diye bizlere katkıda bulundular, kendilerine bu katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz." - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Yeni Doğan Bakım Ünitesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Bilecikten: Helal size kadınlar cennetlik 0 0 Yanıtla

Advertisement