Karşıyaka Belediye Başkanından Öğretmenlere Mektup - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka Belediye Başkanından Öğretmenlere Mektup

Karşıyaka Belediye Başkanından Öğretmenlere Mektup

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 2 bin 800 öğretmene kutlama mektubu gönderdi.

23.11.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 2 bin 800 öğretmene kutlama mektubu gönderdi.

Karşıyaka Belediyesi, büyük bir özveriyle görev yapan ilçedeki 2 bin 800 öğretmene özel bir mektup yazdı. Her birine tek tek kutlama mektubunu gönderen Akpınar, mektubunda öğretmenlerin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekti. Öğretmenlere kutlama mektubuyla birlikte, Öğretmenler Günü anısına birer Karşıyaka anahtarlığı da hediye edildi. Ayrıca tüm eğitimcilere, 24 Kasım'da Örnekköy Mahallesi'ndeki Öğretmenler Parkı'nın açılışı ile 25 Kasım'da Dedebaşı'nda gerçekleşecek üniversite binası ve spor salonunun temel atma töreni için özel davetiyeler ulaştırıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar'ın mektubunda ise şu ifadeler yer aldı:

"Değerli Öğretmenim, bireysel ve toplumsal yapımızı belirleyen en önemli kaynaksınız. Anne ve babamızdan sonra emanet edildiğimiz, kuşakları birbirine bağlayan en büyük değersiniz. ulusal Kurtuluş Savaşımızı başaran halkın ordusundan sonra, bir ülkenin geleceğinin emanet edildiği eğitim ordusunun bugünkü neferleri sizlersiniz. Büyük önderimiz ve başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister', 'Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' sözleri, yalnızca bir meslek dalı mensuplarını onurlandırmak için değil, bir ülkenin çağdaşlık ve aydınlanma mücadelesine verilen değeri ve önemi vurgulamak içindir. Çünkü yine büyük önderimizin sözleriyle 'Eğitimdir ki bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı bir topluluk halinde yaşatır ya da ulusu kölelik ve sefalete terk eder.' Bu bilinçle yaşamımıza yön vermiş, üstümüzdeki hakları asla ödenemeyecek öğretmenlerimizi saygıyla,minnetle anıyor; onların açtığı yolda aynı kararlılıkla yürüyen sizleri, onurla ve sonsuz güven içinde selamlıyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka Belediye Başkanından Öğretmenlere Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement