Kartal 4'üncü Uluslararası Kültür, Sanat ve Etkileşim Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kartal 4'üncü Uluslararası Kültür, Sanat ve Etkileşim Çalıştayı Yapıldı

Kartal 4\'üncü Uluslararası Kültür, Sanat ve Etkileşim Çalıştayı Yapıldı

Kartal Belediyesi 4’üncü Uluslararası Kültür, Sanat ve Etkileşim Sempozyumu kapsamında çalıştay düzenlendi.

16.07.2014 10:13

Kartal Belediyesi 4'üncü Uluslararası Kültür, Sanat ve Etkileşim Sempozyumu kapsamında çalıştay düzenlendi. Çalıştaya katılan yerli ve yabancı sanatçılar, sanatsal deneyimlerini paylaştı.

Kartal Belediyesi ve Uluslararası Günümüz Sanatçıları Modern İfade Proje Grubu (İnternational Contemporary Artists and Modern Expression Project Group) tarafından düzenlenen "Kartal Belediyesi 4'üncü Uluslararası Kültür, Sanat ve Etkileşim Sempozyumu" çalıştayı yapıldı. Sempozyum kapsamında akademik bilimsel ve sanatsal deneyimler uluslararası düzeyde katılımcılarla paylaşıldı.

9-19 Temmuz tarihleri arasında Kartal'da düzenlenen sempozyum kapsamında Akdeniz uygarlıkları ve kültürlerarası etkileşim iletişimi konusunun ele alındığı "Sanat, Kültür ve Etkileşim", "Sanat ve İletişim", "Sanat ve Yaratıcılık", "Yeni Eğilimler Süreci" temaları üzerine Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde panel düzenlendi. Panele Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars ile yurt içi ve yurt dışından gelen sanatçılar ve Kartallı sanatsever katıldı.

İlk oturum açılış konuşmasını yapan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer; Kartal Belediyesi olarak kültür, sanat ve çevre ile ilgili önemli projeler uyguladıklarını belirtti ve Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün bu konudaki hassasiyetini ve yaptığı çalışmalardan söz etti. Panel oturum yöneticisi Prof. Dr. Alaybey Karoğlu'da yaptığı konuşmada kültür ve sanatın önemine değindi ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz'ün bu konuda verdiği desteğe teşekkür etti.

PANELLER, ÜLKELER ARASINDA BİR KÖPRÜ OLUŞTURUYOR

Farklı ülkelerden gelen sanatçıları bir araya getiren panellerde ulusal ve uluslararası akademisyen ve sanatçılar, araştırmacı ve düşünürler, geleneksel ustalar ve öğrenciler bir araya gelerek, gelenek ve yenilik kavramlarını tartışmaya açtı.

Türkiye- Sırbistan- Fas- Hindistan- Kıbrıs- Bahreyn- Romanya- Şili- İtalya- Slovenya- Almanya- Fransa- Gürcistan- Litvanya- Suriye- Arnavutluk- Hindistan- Mısır- Bosna Hersek olmak üzere 18 ülkeden 25 sanatçı ve akademisyenin davet edildiği sempozyum kapsamında gerçekleştirilen panel yedi oturumda yapıldı.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, konuşmacı olarak katıldığı panelde yaptığı konuşmada Kartal tarihi ile bölgede yapılan Dragos kazısı hakkında bilgi verdi. Kartal Belediyesi'nin 2011 yılında Tarihi Kentler Birliği üyesi olduğunu belirten Gürer, bölgede 17-18 yüzyıla ait cami, kilise ve çeşmelerin bulunduğunu ve bu yapıların korunmasının, geleceğe taşınmasının da önemli olduğunu söyledi. Dragos'ta ilk kez bir ilçe belediyesi olarak yapılan kazı da açığa çıkan hamam, kilise ve yerleşim yeri kalıntılarının da 4-6 yüzyıl ile tarihlendiğini ve bu alanda da 12. yüzyıl yaşamının devam ettiğinin bilindiğini belirtti. Lalenin doğduğu yer olarak bilinen ve adını lale soğanından alan Kartal Soğanlık'ta lale ile ilgili tanıtım için festival düzenlediklerini anlattı.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal'ın bir balıkçı kasabası olarak kurulduğunun bilindiğini ancak Dragos ve Aydos tepesindeki buluntularla önemli bir yerleşim alanı olduğunun izlerinin görüldüğüne de değinerek, Kartal'ın yeni bulgular ışığında daha köklü bir tarihe uzandığını ifade etti. Soğanlık adının aldığı laleleri ile tanıtımı için festival düzenlediklerini de anlattı.

Kartal Belediyesi'nin yapmış olduğu kültürel etkinliklerden de bahseden Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet verdiğini vurgulayarak 5 yılda 230 projeye imza attığını, sanatsal ve sosyal faaliyetlere önem verdiklerini söyledi. Kartal'da önemli bir dönüşüm ve değişim yaşandığına da dikkat çeken Gürer, "Kartal kültürün sanatın önemli bir merkezi durumu olma yolunda ilerlemektedir. Festivalleri, sinema, tiyatro ve heykel ile ilgili eğitim ve etkinlikleri yanında sanatın her dalının kendini ifade edebildiği bir ilçe durumuna geldik. Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz belediyemiz için "Kültür ve sanatı olmazsa olmaz" tanımları içinde değerlendiriyor. Bu cümleden hareketle Kartal'da gelecekte de sanat ve kültür etkinliklerimiz devam edecektir" diye konuştu.

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 4'üncü Uluslararası Kültür, Sanat ve Etkileşim Sempozyumu kapsamında "Atık Materyalleri Kalıcı Sanata Dönüştürme Projesi" kapsamında eserler üreten sanatçılar; ortaya koydukları eserler hakkında bilgi verdi. Sanatı daha çok geliştirmek ve insanlara sanatı aşılamak için yapılması gerekenlerden bahsedildi. Panelin sonunda konuşmacılara katılım sertifikası takdim edildi.

Proje Koordinatörü Ressam, Eğitici, Küratör Emine Tokmakkaya, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e sanata ve sanatçıya vermiş olduğu katkıdan dolayı teşekkür etti. Tokmakkaya, yapılan çalışmalarda emeği geçen Kartal Belediyesi'ni de tebrik etti.

Çalıştaya katılan sanatçılar ile Ömer Fethi Gürer'e çalıştay belgesi verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kartal 4'üncü Uluslararası Kültür, Sanat ve Etkileşim Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement