Kartal'da Fikirler Projelerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kartal'da Fikirler Projelerle Buluştu

Kartal\'da Fikirler Projelerle Buluştu

Kartallıların sorunları yine Kartallıların fikirleriyle hayata geçirilecek olan ‘TAK (Tasarım Araştırma Katılım) projesi ile çözüme kavuşacak.

11.10.2014 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartallıların sorunları yine Kartallıların fikirleriyle hayata geçirilecek olan 'TAK (Tasarım Araştırma Katılım) projesi ile çözüme kavuşacak. Gençlerin fikirleri buluşacak olan proje ile Kartal'ın daha yaşanılır bir çevreye kavuşması hedefleniyor.

Kartal Belediyesi ve Tak ortak çalışması ile Kartal'da ki çevre sorunlarının mahallelinin ayağına kadar giden gezici TAK ile çözüme kavuşturulması amaçlanıyor. Projede gençlerin yaratıcı ruhundan faydalanılacak ve yaratıcı fikirler tasarımcılarıyla buluşup hayat bulacak. TAK kamp projesi, genç girişimcilere bu kapsamda Dragos Antik kazı alanında çeşitli alanlarda kurulan stantlarla fikirlerini tartışabilecekleri bir ortam sundu.

Proje hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, "Çevreyi daha yaşanılır hale getirmek için Kartal'ın kabuklarını kırması gerek. Bunun içinde projesi olan fikri olan mahalleliyi tasarımcılarla bir araya getirdik sorunlarına birlikte çözüm üretelim istedik" dedi.

Şehir Plancısı ve TAK kurucusu Faruk Göksu, "Tak gezici ile tasarımcılar mahallelere gelip tasarımcılarla tartışacak. Yani sorunları yaşayanların çözüm belirlediği tasarımı tasarımcıların empati yaparak halkla paylaştığı bir ortamı yaratıyoruz. Amacımız 3'üncü dönüşüm sürecinde kentlerimizde tasarımın tasarımcının gücünü ortaya çıkarmak. Temalarımız var sanat arkeoloji ve teknoloji üzerine daha geniş alanlara da yaymayı düşünüyoruz. Belediyelerden talepler var" diye konuştu.

Göksu ayrıca Kadıköy projesinde yakaladıkları 7 bin insan sayısının Kartal'da 10 bini bulacağını sözlerine ekledi. Proje gençleri gönüllü olmaya davet ediyor sonrasında gençlere istihdam imkanı da sağlıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartal'da Fikirler Projelerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement