Kartal-Kaynarca Metrosu'nda 'Elektrik' Türk Firmasına Emanet Edildi - Son Dakika
Güncel

Kartal-Kaynarca Metrosu'nda 'Elektrik' Türk Firmasına Emanet Edildi

Kartal-Kaynarca Metrosu\'nda \'Elektrik\' Türk Firmasına Emanet Edildi

ABD, başta Çin olmak üzere önemli ticaret ortaklarının döviz manipülasyonu yapmadıklarını açıkladı.

15.10.2016 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Hazine Bakanlığı, yabancı ülkelerin döviz kuru politikalarının analiz edildiği altı aylık hazine raporunu Kongre'ye sundu. Raporda başta Çin olmak üzere birçok ülkenin son altı ayda 6 para birimlerini bilinçli olarak zayıflatmadıkları, ancak 6 ekonominin adil olmayan döviz uygulamaları nedeniyle "döviz manipülatörü izleme listesi"ne alındığı belirtildi.

Bakanlık söz konusu izleme listesini 3 kıstasın analizine dayanarak ilk defa Nisan ayında oluşturdu. Bu kıstaslar, bir ülkenin ABD ile ikili ticaret fazlasının 20 milyar doları aşması, cari hesap fazlasının gayri safi milli hasılasındaki payının yüzde 3'ü geçmesi, sürekli tek taraflı olarak döviz piyasasına müdahale etmesinden oluşuyor.

ABD'li Düşünce Kuruluşu Peterson Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü'nden kıdemli araştırmacı C. Fred Bergsten kısa süre önce yaptığı açıklamada, Çin'in döviz manipülasyonunu yapmadığına dikkati çekti. Bergsten, Çin ekonomisinin istikrarlı büyüdüğünü, ülkenin tasarruf oranının yüksek olduğunu ve yaklaşık 3 trilyon dolarlık döviz rezervine sahip olduğunu hatırlattı. Bergsten, bu etkenlerin Renminbi'nin nispeten güçlü olmasını sağladığını söyledi.

Çin Halk Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan da Washington'da yaptığı bir açıklamada, Çin'in döviz kurunun istikrarını korurken, esnekliğini artırmayı sürdüreceğini dile getirdi. Zhou, döviz mekanizmasında piyasa odaklı reformları ilerletmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartal-Kaynarca Metrosu'nda 'Elektrik' Türk Firmasına Emanet Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement