Kartepe'de Kaybolan 8 Dağcıyı Jandarma ve Afad Ekipleri Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de Kaybolan 8 Dağcıyı Jandarma ve Afad Ekipleri Kurtardı

Kartepe\'de Kaybolan 8 Dağcıyı Jandarma ve Afad Ekipleri Kurtardı

Kocaeli'deki Kartepe'de dün gece zirve yürüyüşü yaparken yönlerini kaybedip, kaybolan 8 dağcı, jandarma ve AFAD ekipleri tarafından bulunarak kurtarıldı.

17.05.2015 18:52

Kocaeli'deki Kartepe'de dün gece zirve yürüyüşü yaparken yönlerini kaybedip, kaybolan 8 dağcı, jandarma ve AFAD ekipleri tarafından bulunarak kurtarıldı.

İstanbul'dan dün Kartepe'ye zirve yürüyüşü yapmaya gelen amatör dağcılar Elif Sezer, Mehmet Engin Gün, Tolga Enç, Gökhan Avcı, Tuncay Tiryaki, Gökhan Koral, Şafak Gürel ve Kubilay Kurumlu, bölgeyi iyi bilen diğer 20 kişilik gruptan bir süre sonra ayrıldı. Ancak saat 19.00 sıralarında sık ağaçlık bir bölgeye giren 8 kişi, yönlerini kaybetti. Gruptakiler önce telefonla 'Alo 156 Jandarma'yı arayıp yardım istedi. Daha sonra AFAD ekipleri de bilgilendirildi. Cep telefonlarıyla konumlarını tam olarak bildirmeleri üzerine 10 kişilik jandarma timinin yanı sıra 10 kişilik AFAD ve 5 kişilik bölgeyi bilen vatandaş olmak üzere toplam 25 kişi harekete geçti. Saat 21.00 sıralarında da Kız Kalesi mevkiinde yön bulmak için birbirlerinden de ayrıldıkları anlaşılan önce 5 kişiye, daha sonra 3 kişi olmak üzere toplam 8 kişiye ulaşıldı.

Güvenli bir şekilde yerleşim birimine gindirildikten sonra İstanbul'a döndü. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kartepe'de Kaybolan 8 Dağcıyı Jandarma ve Afad Ekipleri Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement