Kartepe'de Tiyatrolar Günü Tiyatro Oyunuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de Tiyatrolar Günü Tiyatro Oyunuyla Kutlandı

Kartepe\'de Tiyatrolar Günü Tiyatro Oyunuyla Kutlandı

Dünya Tiyatrolar Günü Kartepe'de Mavi Uçurtma Çocuk Tiyatrosu'nun sahnelediği "Kaptan Amca ve Tayfası" adlı çocuk oyunuyla kutlandı.

28.03.2014 11:32  Güncelleme: 11:43

Kartepe'deki ilköğretim okulu öğrencilerine iki seans olarak sunulan eğlenceli oyun ile çocuklar eğlenirken verilen eğitici mesajlarla da eğitimlerine katkıda bulunuldu.

Her hafta sonu Kartepeli çocukları tiyatro ile buluşturan Kartepe Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü de tiyatro oyunu ile kutladı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde iki seans olarak sahnelenen çocuk oyunu ile Kartepeli minikleri buluşturan Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organizasyonundan 650 çocuk faydalandı. Mavi Uçurtma Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Kaptan Amca ve Tayfası" adlı eğlenceli oyunu koltuklarında beğeni ile izleyen öğrenciler de farklı bir gün yaşama imkanı buldular.

Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik, günün anlamına dair yaptığı konuşmada, "Kartepeli çocukları her zaman önemseyen ve onların gelişimine ve eğitimine katkı veren çalışmalarda bulunmuş Belediye Başkanımız Şükrü Karabalık, öğrencilerimizin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü tiyatro oyunu ile kutlamalarını istedi. Tiyatro sevgisi aşılamak adına yürütülen ve her hafta sonu tekrarlanan bu tip çocuk oyunları ile miniklerimizi eğitici ve düşündürücü içerikli oyunlarla buluşturan belediyemiz bu anlamlı günü de sizlerle paylaşmak istedi. Katılımlarınız ve ilginiz için teşekkür eder ve iyi seyirler dileriz" dedi.

Kartepeli çocukların ilgi ile izlediği oyunun baş kahramanı Kaptan Amca bir geminin kaptanıdır. Kaptan Amca bir limanda gördüğü kimsesiz bir çocuğu yanına alır, çünkü kendisi de bir trafik kazasında ailesini kaybetmiş, kimsesiz kalmıştır. Bu çocuk Kaptan Amca'ya hem can yoldaşlığı edecek, hem de gemide ufak tefek işlere bakacak, tayfalık yapacaktır. Fakat bu küçük tayfa Kaptan Amca'nın umduğu gibi uslu bir çocuk değil aksine yaramaz mı yaramaz bir çocuktur. Ele avuca sığmayan bu haşarı tayfanın okula gitme zamanı geldiği halde, o gezmek dolaşmak daha güzel diyerek okula gitmeyi de istememektedir. Kaptan Amca bu yaramaz küçük tayfayla baş edemeyeceğini anlar ve gemideki öğretmen bir yolcudan yardım ister. Oyunun ikinci perdesinde ıssız bir adaya çıkarlar. Çıktıkları bu adada Yamyam Amca'yla karşılaşırlar ve oyun bu andan sonra küçük yaramaz tayfanın uslanacağı bir finale doğru, sürpriz gelişmelerle yol alır.

Mavi Uçurtma Çocuk Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu bu komik, eğlendirici ve bir o kadar da eğitici mesajlar veren "Kaptan Amca ve Tayfası" adlı oyununu 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde 650 çocuk izleme imkanı buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'de Tiyatrolar Günü Tiyatro Oyunuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement