Kartepe Hükümet Konağı Hızla İlerliyor - Son Dakika
Güncel

Kartepe Hükümet Konağı Hızla İlerliyor

Kartepe ilçesinde yatırım projeleri bir bir hayat buluyor. Kartepe'de süren yatırımlar arasında yer alan Kocaeli Valiliği tarafından gerçekleştirilen Kartepe Hükümet Konağı Projesine de başlandı.

29.10.2015 13:57

Kartepe Kent Meydanı Projesi kapsamında yürütülen kaymakamlık binası projesinin hızla ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Üzülmez de, "Kamu binalarının çevreyle bütünleşmesi ile Kartepe daha iyi bir konuma gelecek" dedi.

Kartepe Belediyesi'nin Kent Merkezi Proje Alanı içerisinde yeni belediye hizmet binası yanında 6037 metrekarelik alanda yapımı devam eden Kartepe Hükümet Konağı Kartepe'ye kazandırılıyor. Dört kat olarak projelendirilen kaymakamlık binası bodrum katında arşiv ve 15 araçlık kapalı otopark da yer alıyor. İdari ofisler, depolar servis alanları, 96 kişilik konferans salonu ile toplantı salonları ve 138 kişilik yemekhanesi de bulunan binada çalışmalar hızla ilerliyor.

Gerçek manada bir ilçe olabilmenin; vatandaşların ihtiyaçlarını oturdukları ilçelerde karşılamasından geçtiği düşüncesinden hareket ettiklerini hatırlatan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "İlçeyi ilçe yapan etkenlerden biri de; kent meydanıdır. Kartepe için düşünülen kent meydanı projesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden geçmişti. Kent meydanı olarak Sarımeşe ve Köseköy sınırları arasında kalan 378 hektar arazi üzerine kurulacak. Bu alanda Kocaeli Valiliği yatırımlarından biri olan Kartepe Hükümet Konağı da belediye hizmet binası yanında başladı" dedi.

Gerçekleşen yatırımlarla ilçenin birçok ihtiyacını kendi içerisinde karşılayacak duruma geldiğine dikkat çeken Başkan Üzülmez, Kartepe kent merkezini de oluşturduklarını hatırlattı. Bunu çok önemsediğini kaydeden Başkan Üzülmez, "Belediye hizmet binamız ve hükümet konağı gibi kamu binalarının çevreyle bütünleşmesini sağlayarak Kartepe'yi daha iyi bir konuma getireceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Hükümet Konağı Hızla İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement