Kartepe'nin Çocukları Oli'yi Çok Sevdi - Son Dakika
Yerel

Kartepe'nin Çocukları Oli'yi Çok Sevdi

Kartepe\'nin Çocukları Oli\'yi Çok Sevdi

Kartepe Belediyesi, spor yapan öğrencilerin bilinçlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen ve ülke genelinde yüzbinlerce öğrenciye ulaşan Oli Projesi ile Kartepenin çocuklarını bir kez daha buluşturdu.

27.03.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi, spor yapan öğrencilerin bilinçlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen ve ülke genelinde yüzbinlerce öğrenciye ulaşan Oli Projesi ile Kartepenin çocuklarını bir kez daha buluşturdu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan Oli Projesi'ni çok beğenen Kartepeli çocukların buluşması Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde oldukça neşeli ve eğitici sahneler eşliğinde coşku içinde geçti. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından ilköğretim 5. sınıflara yönelik hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi"yle genç nesillerin erken yaşlarda spor kültürüne sahip olmaları için önemli bir adım olan OLİ Projesi Kartepeli çocuklarla bir kez daha buluşturuldu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Kartepe Belediyesi organizasyonunda Kartepeli çocuklar 3 gün süreyle Oli projesiyle bilinçlendirildi. Projenin maskotu Oli ve sloganı "Güçlüyüz, dostuz, sevgi doluyuz. Çünkü biz sporcuyuz" spor kültürü, olimpiyat oyunları, olimpizm, fair play, çevre, sağlıklı beslenme konularını çocuklarla birlikte eğlenerek işlendiği etkinliği Kartepenin farklı okullarından 1560 öğrenci coşku içinde izledi.

Kartepeli çocukların heyecanına, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, Belediye Başkan Danışmanı ve KOÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Atalı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Ay da ortak oldu. Kartepeli çocuklara Oli Projesi ile ilgili filmlerin ve animasyonların gösterimini eşliğinde, ödüllü yarışmalarla eğitici olduğu kadar eğlenceli vakit geçirme imkanı sunuldu.

Program sonunda Kartepeli çocukları neşeli görmekten mutlu olduklarını belirten Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, "Öncelikle, geleceğimizin teminatı çocukları önemseyen ve gelişimlerine katkı veren her türlü projeyle Kartepenin çocuklarını buluşturan Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez'in selamlarını iletmek isterim. Çocuklarımızın bu proje sayesinde okul çağında olimpizm ile tanışması, ülkemizde olimpik ruhun doğması ve yaşaması açısından büyük önem taşıyor. Kartepe Belediyesi olarak bizlerde, spor kültürünün gelişmesi ve olimpik hareketin hak ettiği değeri kazanması için çocuklarımızla bu projeyi buluşturduk. Bu bilgiler ışığında gelecekte daha sağlıklı nesiller ve sporcular Kartepe'den de yetişecektir" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe'nin Çocukları Oli'yi Çok Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement