Kastamonu'daki Heyelan - Son Dakika
Yerel

Kastamonu'daki Heyelan

Doğanyurt ilçesinde önceki gece meydana gelen heyelanda evlerini tahliye eden ailelere, gıda, giyim ve nakdi yardım yapıldı.

27.02.2015 20:01

Doğanyurt ilçesinde önceki gece meydana gelen heyelanda evlerini tahliye eden ailelere, gıda, giyim ve nakdi yardım yapıldı.

Kaymakam İbrahim Özdel, Yassıkışla köyünde heyelandan etkilenen vatandaşlarla gerçekleştirdiği toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, heyelandan 63 kişinin etkilendiğini ve 12 hanenin tahliye edildiğini anımsattı.

Heyelanı haber aldıktan sonra yarım saat içinde olay yerine İl Özel İdaresi, AFAD ve 112 Acil Servis ekiplerinin sevk edildiğini belirten Özdel, "Vatandaşlarımızı tahliye ettikten sonra Türk Kızılayı marifetimizle gıda yardımı yapıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'mızca giyim malzemesi ve nakdi yardım yaptık. Sonrasında da yardımlarımız devam edecek. Hem gıda yardımı hem nakdi yardım olsun, vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanacak" diye konuştu.

Özdel, heyelanın hızlı kar erimesi nedeniyle meydana geldiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Batı Karadeniz bölgesi fazla yağış aldığından heyelan burada sıklıkla görülüyor. İlçemizde birçok yerimizde ciddi manada heyelan olmakta. Biz tabii ki elimizden geldiğince tüm gayretlerimizle bunlara önlem alıyoruz ama Yassıkışla köyümüzün ortasında meydana geldiğinden dolayı daha böyle acil durum gerektiriyor. 1,5 metre civarında olan karın çok hızlı şekilde erimesi neticesinde heyelan meydana geldi. Birkaç sefer de önceden olmuş. Biz bu alanı riskli alan bölgesi olarak ilan ettik."

Kaymakam Özdel, evlerinden tahliye edilen 63 kişinin komşularının ve akrabalarının yanına yerleştirildiğini vurgulayarak, "Vatandaşlarımızın genel talebi köylerinden ayrılmamak şeklinde. Çünkü yaşantıları orada devam ediyor, hayvanları var, bahçeleri var, geçimini oradan sağlıyorlar. Çocuklarının eğitimleri var. Bundan dolayı köyden pek ayrılmak niyetinde dediler. Biz onlara alternatifli çözüm önerileri sunduk. Köyden ayrılmayacaklarsa Türk Kızılayı marifetiyle kendilerine çadır temin edeceğimizi bu da olmazsa ilçe merkezinde veya farklı köylerde bir kiralık ev bulunabileceğini ve kira yardımı yapabileceğimizi kendilerine belirttik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kastamonu'daki Heyelan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement