Kastamonu'yu Görmeden Mezun Olmadılar - Son Dakika
Yerel

Kastamonu'yu Görmeden Mezun Olmadılar

Kastamonu\'yu Görmeden Mezun Olmadılar

Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesinden bu yıl ilk kez mezun olacak öğrenciler, hafta sonunu Kastamonu'da geçirdiler.

20.05.2013 14:23  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesinden bu yıl ilk kez mezun olacak öğrenciler, hafta sonunu Kastamonu'da geçirdiler. Kastamonu'da hiç öğrenim görmeden eğitimlerini tamamlayan genç doktorlar, mezun olduktan sonra ancak Kastamonu'yu görebildiler.

Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesini hiç görmeden, şehri görmeleri adına bu yıl mezun olan çiçeği burnunda doktorlar için gezi düzenlendi. Kastamonu Tıp Fakültesinde öğrenim görüp Kastamonu'yu hiç görmemeleri adına Kastamonu Belediyesi'nin davetlisi olarak ilimize gelen Kastamonu Tıp Fakültesi öğrencileri, hafta sonunu Kastamonu'da geçirdiler. Rehber Zühtü Aslan rehberliğinde ilimizin tarihi ve turisttik yerleri gezdirilen Kastamonu Tıp Fakültesi mezunları, Kastamonu'ya duydukları hayranlıklarını gizleyemeyerek, ilk mezunların kendileri olduklarını ve bu yüzden Kastamonu'yu görmeden mezun olmak istemediklerini ifade ettiler. Bu kapsamda Kastamonu'da iki gün boyunca Kastamonu Belediyesinin davetlisi olarak gezi programı düzenlenen Kastamonu Tıp Fakültesi Öğrencileri, Kastamonu'ya hayran kaldıklarını belirttiler.

Genç doktorlar, "Kastamonu söylendiği ve bahsedildiği gibi hiç abartmadan söylüyoruz, gerçekten çok güzel, düşündüren etkileyici zengin bir tarih ve kültürle içi içe olan güzel bir şehir. Gezip gördüğümüzde ayrıca muhteşem tarihi zenginliğinin yanında doğasıyla da bir o kadar etkileyici. Bu güzel şehirde okumayı çok isterdik. Bu şehrin adını taşıyan tıp fakültesinden mezun olmanın gururu içindeyiz. Belki de tayinimiz bu şehre çıkar. Çıkmasını da içten arzu ediyoruz. Öğrenci olarak bulunamadık ama doktor olarak gelmeyi sağlık hizmeti vermeyi de çok isteriz. Kastamonu'nun gönlünde olduğu gibi bizim gönlümüzde de Kastamonu Hacettepe Tıp Fakültesi İnşaatının biran önce tamamlanarak hizmete açılamasını gönülden arzu ediyoruz" dediler.

Öte yandan gezi programına Seydiler, Küre ve İnebolu ilçelerini de alan Kastamonu Tıp Fakültesi öğrencileri, Karadeniz'i de gördüler. Kastamonu Tıp Fakültesinin ilk mezunlarını vermesi ve Kastamonu'yu görmeden mezun olmamaları açısından büyük öneme sahip olan gezinin İnebolu durağında ise istenilmeyen bir olay yaşandı. İnebolu Türk Ocağı Müzesini gezmek isteyen Kastamonu Tıp Fakültesi öğrencileri, yeni temizlik yapıldığı için içeriye alınmadı ve müze gezdirilmedi. Müzeye alınmamalarını şaşkınlıkla karşılayan öğrenciler, ardından Küre ve Seydiler ilçelerinde tarihi ve turistik mekanları gezerek unutulmaz bir gün yaşadılar. Öğrenciler, kendilerini Kastamonu'ya davet eden Kastamonu Belediyesine teşekkür ederek, Kastamonu Tıp Fakültesinde öğrenim görmelerine rağmen Kastamonu'yu hiç gelemediklerini hatırlattılar. Ayrıca genç doktorlar, bir gün mezun oldukları okulun ismini taşıyan Kastamonu halkına hizmet etme gururunu yaşamak istediklerini sözlerine eklediler.

Genç doktorlar, İnebolu'da da denize girerek, deniz keyfini yaşadılar.

2007 yılında kurulan ve ilk olarak 15 öğrenci ile öğrenime başlayan Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesinde şuanda 232 öğrenci eğitim-öğretim görürken, 6 yıllık eğitimlerini tamamlayan 15 öğrenci ise ilk kez bu yıl mezun oldu ve doktorluğa ilk adımlarını attılar. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu'yu Görmeden Mezun Olmadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement